Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 14:02

Ανήλικοι τσιγγάνοι έκλεψαν μηχανάκια και λήστεψαν 90χρονο στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Ανήλικοι τσιγγάνοι έκλεψαν μηχανάκια και λήστεψαν 90χρονο στη Λακωνία

Συνελήφθησαν, χθες (21/5) το απόγευμα, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο ανήλικοι τσιγγάνοι, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, καθώς και για κλοπή δίκυκλων οχημάτων.

 

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες προχθές (20.5.2014) το βράδυ, στη Σπάρτη, αφού αρχικά αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο, ακολούθως μετέβησαν στη Μαγούλα Λακωνίας και εισήλθαν σε οικία 90χρονου, όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανήλικοι, χθες (21.5.2014) το πρωί, στη Σπάρτη, αφαίρεσαν ακόμα ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Μετά από αστυνομική διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι ανωτέρω εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στη Σπάρτη και συνελήφθησαν. 

Ο 90χρονος μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ τα μοτοποδήλατα που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


NEWSLETTER