Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 12:17

Εξιχνίαση 7 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών στο Αργος με δράστη έναν 38χρονο Αλβανό

Γράφτηκε από την

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, 7 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες, στο Άργος Αργολίδας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένα 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 31.5.2014 το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους.  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, είχε διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και απόπειρας κλοπής, στο Άργος: 

  • Την 11.5.2014 το βράδυ, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρυσαφικά.
  • Την 11.5.2014 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε προσωπικά έγγραφα.
  • Την 12.5.2014 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά έγγραφα.
  • Την 13.5.2014 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα, μία ηλεκτρονική συσκευή και είδη ένδυσης.
  • Την 15.5.2014 το βράδυ, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε χρυσαφικά.
  • Την 22.5.2014 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 23.5.2014 το βράδυ, αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικία  ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
  • Την 26.5.2014 το βράδυ, διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε μία ηλεκτρονική συσκευή.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο 38χρονος διαμένει παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μία απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπές. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.