Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 20:17

Νεαροί τσιγγάνοι οι δράστες 7 διαρρήξεων - κλοπών καταστημάτων σε Μελιγαλά και Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, 7 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία κλοπή οχήματος, στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών τσιγγάνων, ηλικίας 21, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο τσιγγάνο, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά τις βραδινές ώρες της 26ης προς 27η Δεκεμβρίου 2013, αφού αρχικά αφαίρεσαν όχημα στην Καλαμάτα , στη συνέχεια διέρρηξαν συνολικά 7 καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και της Μεσσήνης, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και προϊόντα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο το διέθεσαν έναντι χρηματικού ποσού στον ανήλικο τσιγγάνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.