Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 08:10

Ηρωίνη από την Τουρκία πουλούσαν οι 5 τσιγγάνοι

Γράφτηκε από την

Οικογενειακή υπόθεση ήταν η διακίνηση της μαύρης ηρωίνης με προέλευση Τουρκίας, που έκανε η πενταμελής σπείρα των τσιγγάνων από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.

Η μαύρη ηρωίνη έχει γεμίσει τα στέκια των ναρκομανών τον τελευταίο 1 με 1,5 χρόνο και στη Μεσσηνία γιατί είναι φθηνή, και εκτιμάται από αστυνομικούς κύκλους ότι τουλάχιστον τους τελευταίους 8 μήνες η διακίνησή της είχε περάσει στα χέρια των 5 τσιγγάνων, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή με 8.700 δόσεις ηρωίνης. Ως εγκέφαλοι της σπείρας φέρονται μια 60χρονη και τα δύο αδέρφια της, 58 και 61 χρόνων, ενώ δύο αδέρφια ομόφυλοί τους, ένας 24χρονος και ένας 32χρονος, είναι συγγενείς τσιγγάνου που είχε συλληφθεί σε στημένο ραντεβού αγοραπωλησίας ηρωίνης, με ένα τούβλο μαύρης ηρωίνης 110 γραμ. στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Αγία Τριάδα, τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η σπείρα προμηθευόταν τα τούβλα της ηρωίνης από εμπόρους εκτός νομού, πιθανότατα από την Κόρινθο, τον Ασπρόπυργο και την Αθήνα. Την ποσότητα των 871 γραμμαρίων, που αντιστοιχεί σε περίπου 8.700 δόσεις ηρωίνης, έκρυβαν οι 5 κατηγορούμενοι σε τρύπες μέσα στο χώμα, σε μια πλαγιά έξω από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. 

Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος που με επίκεντρο τη Μεσσήνη διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη, τον περασμένο Φεβρουάριο, έπιασε δουλειά για τη σύλληψη των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, απ' όπου υπήρχαν καταγγελίες ότι κινούνται μεγάλες ποσότητες ηρωίνης. Μάλιστα -όπως άλλωστε προαναφέρθηκε- η σύλληψη στα τέλη του περασμένου Μαρτίου δύο τσιγγάνων με 110 γραμμάρια μαύρης ηρωίνης στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην περιοχή, σχετίζεται με την σπείρα που εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Τόσο η ποιότητα της ηρωίνης, όσο και η συσκευασία και η συγγενική σχέση του ενός τότε συλληφθέντα με δύο από τα μέλη της σπείρας, οδηγούν σε βάσιμες υποψίες ότι συνδέονται μεταξύ τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη των μελών της σπείρας δεν ήταν μια καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς έπαιρναν όλα τα μέτρα εκείνα που θα τους προστάτευαν σε περίπτωση που οι αστυνομικοί έμπαιναν στον καταυλισμό και έκαναν έρευνα. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όσες φορές έγινε επιχείρηση για να βρουν ναρκωτικά στην Αγία Τριάδα, απέτυχε γιατί τα έκρυβαν στην καβάτζα τους στην πλαγιά, δίπλα στον γκρεμό. 

 

10ΧΡΟΝΟΙ ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΙ

Η παρακολούθηση των συλληφθέντων ξεκίνησε το Μάρτιο και οι αστυνομικοί με δυσκολία για να μην τους καταλάβουν παρακολούθησαν τις κινήσεις των υπόπτων και είδαν πού τα έκρυβαν. Τα στοιχεία και το υλικό που έχει συλλεγεί για τη δικογραφία -σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους- δεν αφήνει περιθώρια για να γλιτώσουν οι συλληφθέντες.

Η ηρωίνη βρέθηκε σε μορφή τούβλου μέσα σε δύο τρύπες στην πλαγιά. Στη μία τρύπα μέσα σε μεταλλικό κουτί του καφέ ήταν 3 ισοβαρείς ποσότητες των 110 γραμ. η κάθε μία, μαζί με δύο ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας και μία μικροποσότητα. Αυτές οι συσκευασίες ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία και συσκευασμένες όπως ακριβώς και η ποσότητα των 110 γραμμαρίων που βρέθηκε πάνω στον τσιγγάνο τον περασμένο Μάρτιο στο πάρκινγκ. Στην διπλανή τρύπα βρέθηκε ένα τούβλο μαύρης ηρωίνης 540 γραμμαρίων, ενώ όσοι συνελήφθησαν τους είχαν δει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών να πηγαίνουν στην καβάτζα και να παίρνουν από εκεί την ηρωίνη. 

Η διακίνηση -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- γινόταν μέσα στον καταυλισμό, ενώ η σπείρα χρησιμοποιούσε για τσιλιαδόρους ακόμα και 10χρονα παιδιά , για να ειδοποιήσουν αν έβλεπαν αστυνομικούς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ναρκομανείς έκαναν και χρήση εκεί πριν φύγουν. Επιπλέον, προμήθευαν με εμπόρευμα διακινητές σε άλλες περιοχές εντός νομού. 

Πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Οι συλλήψεις ναρκομανών, οι παρακολουθήσεις, αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε η καβάτζα με τα 871 γραμμάρια ηρωίνης, απ' όπου οι αστυνομικοί έβλεπαν τους συλληφθέντες να παίρνουν από εκεί ποσότητες, φανερώνουν ότι η υπόθεση έχει δουλευτεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. 

Οι 5 συλληφθέντες ήταν να απολογηθούν χθες στον ανακριτή Καλαμάτας αλλά λόγω κολλήματος του ενός εκ των τριών συνηγόρων τους, θα απολογηθούν αύριο.