Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 08:10

12 συλλήψεις και 1.500 κούτες με λαθραία τσιγάρα στο Μάραθο

Γράφτηκε από την

Καίριο χτύπημα σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων πέτυχε το Λιμενικό Σώμα με επιχείρηση ανοικτά της Μαραθούπολης το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ήδη έχουν συλληφθεί 12 άτομα, ενώ οι κατασχεμένες ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων υπολογίζονται σε πάνω από 12,5 τόνους, περισσότερες από 1.500 κούτες, με την μεγαλύτερη ποσότητα να έχει βρεθεί στα αμπάρια του μεγάλου πλοίου το οποίο οι δυνάμεις του Λιμενικού κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν αργά το απόγευμα της Δευτέρας αρκετά μίλια μακριά, μετά από καταδίωξη, και να το οδηγήσουν τελικά στο λιμάνι της Πύλου. 

Νωρίτερα τις βραδινές ώρες, επίσης μετά από καταδίωξη, είχαν καταφέρει να ακινητοποιήσουν ένα ταχύπλοο φουσκωτό το οποίο είχε εφοδιαστεί με το λαθραίο εμπόρευμα από το μεγαλύτερο σκάφος και θα ξεφόρτωνε στην περιοχή της Μαραθούπολης.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τα 3 άτομα που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος, δύο αλλοδαποί και ένας Ελληνας, τα έξι άτομα του πληρώματος του μεγάλου πλοίου ουκρανικής καταγωγής, αλλά και 3 ακόμη άτομα ελληνικής καταγωγής από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και την Αθήνα που βρίσκονταν στην στεριά και όπως φαίνεται είχαν ενεργή δράση στην λειτουργία του κυκλώματος. 

Με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη από το Λιμεναρχείο Πύλου, το οποίο χειρίζεται την υπόθεση, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα, καθώς έχουν προσαχθεί αρκετά άτομα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με την παρουσία δικαστικών λειτουργών έχουν γίνει και αρκετές έρευνες σε σπίτια, με τις διωκτικές αρχές να προσπαθούν να ξεσκεπάσουν κάθε πτυχή του κυκλώματος που φαίνεται ότι δρούσε στην περιοχή.

Οι συλληφθέντες αργά χθες το απόγευμα αναμένονταν να οδηγηθούν στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας.