Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 13:55

Εξιχνιάστηκαν οι ληστείες τράπεζας στο Βέλο και στο Βραχάτι Κορινθίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εντοπίστηκαν στη Στυλίδα Λαμίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο άνδρες αλλοδαποί, ηλικίας -36- και -22- ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνταν για τη συμμετοχή τους σε ληστείες υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στο Βέλο και στο Βραχάτι Κορινθίας. Τα  υποκαταστήματα είχαν ληστευτεί  την 10-01-2011 και την 18-01-2011 αντίστοιχα.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο αλλοδαποί ταυτοποιούνται με απόλυτη βεβαιότητα με το οπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης των δύο υποκαταστημάτων.
Οι δύο αλλοδαποί στη συνέχεια συνελήφθησαν με αντίστοιχα εντάλματα συλλήψεων, που εκδόθηκαν από την Ανακρίτρια Κορίνθου, στην οποία θα οδηγηθούν σήμερα. Επιπλέον, αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί άλλος ένας αλλοδαπός υπήκοος, -34- ετών, ο οποίος συμμετείχε στις παραπάνω ληστείες.
Επισημαίνεται ότι, για την ίδια υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη την 26-01-2011 αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας -28- ετών, φίλη ενός εκ των ανωτέρω δραστών, για υπόθαλψη εγκληματία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες μετά τη διάπραξη ληστειών κατέφευγαν στην οικία της στο Πάσιο Κορινθίας, όπου σε κατ’ οίκον έρευνα ανευρέθηκε ένα πιστόλι ρέπλικα.
Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μετακινήσεις τους και αγοράστηκαν με χρήματα από τις ληστείες κατασχέθηκαν.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους που διαφεύγει της σύλληψης, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER