Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 14:29

Ειχαν γεμίσει χασίς την Αργολίδα - 3 συλλήψεις και πάνω από 50 εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα

Γράφτηκε από την
Ειχαν γεμίσει χασίς την Αργολίδα - 3 συλλήψεις και πάνω από 50 εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα

 

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δρούσαν τους τελευταίους μήνες και ενέχονται στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης), στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

 

Ειδικότερα, για την αποδόμηση της ομάδας, πραγματοποιήθηκε προχθές (5.7.2014), στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν ένας 31χρονος Ελληνας, ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα (21χρονος υπήκοος Αλβανίας και 30χρονος Ελληνας).

Για τη συμμετοχή τους ως μέλη στην εγκληματική οργάνωση, εμπλέκονται ακόμη τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα). Ο ένας από τους άνδρες βρίσκεται ήδη έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για υποθέσεις ληστειών και κλοπών.

  Επίσης, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, επιπλέον 48 άτομα, ενέχονται στην υπόθεση ως υπαίτιοι για διάφορα αδικήματα, κυρίως για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος όλων των εμπλεκομένων, αφορά στα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, παρασιώπηση εγκλημάτων, παράβασης του νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω τρεις υπήκοοι Αλβανίας, μαζί με τον 31χρονο Ελληνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και άλλους χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -1.087,5- γραμμαρίων. 
  • Οκτώ (8) ναρκωτικά δισκία. 
  • Ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -315- γραμμαρίων.
  • Τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας.
  • Τρία (3) τριβεία κάνναβης.
  • Το Χρηματικό ποσό των -386,90- ευρώ.
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα που διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην υπόθεση.


NEWSLETTER