Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 18:59

Τρεις τσιγγάνοι συνελήφθησαν για κλοπές σε καταστήματα και οχήματα σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Γράφτηκε από την
Τρεις τσιγγάνοι συνελήφθησαν για κλοπές σε καταστήματα και οχήματα σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 4 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, 4 και 3 απόπειρες κλοπής, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και στους Μύλους Αργολίδας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την 4.7.2014 πρωινές ώρες, στην Εθνική οδό Πύλου-Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Μεσσηνίας, 3 τσιγγάνοι ηλικίας 33, 30 και 16 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν συνεργό τους. 

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, μαζί με ακόμη ένα άτομο, την 4.7.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Φοινικούντα και στην Κορώνη Μεσσηνίας, αφαίρεσαν συνολικά δύο οχήματα ημεδαπών, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν άλλα δύο οχήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει επιπλέον και τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής: 

  • Νυχτερινές ώρες της 3/4.7.2014, στο Χαροκόπιο Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 3.7.2014 το βράδυ, στους Κάτω Αμπελόκηπους Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή και προϊόντα.
  • Την 3.7.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στη Μεσσήνη, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού.
  • Την 3.7.2014 το μεσημέρι, στους Μύλους Αργολίδας, αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού.
  • Την 4.7.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στη Μηλίτσα Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 4.7.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλλιθέα Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
  • Την 4.7.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στο Χανδρινού Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.  Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 


NEWSLETTER