Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 19:54

35 συλλήψεις στη Σκάλα Λακωνίας μετά από αστυνομική επιχείρηση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
35 συλλήψεις στη Σκάλα Λακωνίας μετά από αστυνομική επιχείρηση

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (22.7.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Σκάλα Λακωνίας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία οργανώθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

 

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, με τη συνδρομή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 177 άτομα, εκ των οποίων 62 Ελληνες ήταν και 115 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 67 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 58 άτομα, από τα οποία 12 ήταν Ελληνες και 46 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 35 άτομα. 

Πιο αναλυτικά:

  • Δύο (2) Ελληνες, για εκμίσθωση ακινήτου σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα.
  • Τέσσερις (4) Ελληνες και ένας (1) αλλοδαπός, για απασχόληση αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη χώρα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας. 
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, για πλαστογραφία.
  • Δύο (2) αλλοδαποί και μία (1) ημεδαπή, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Είκοσι ένα (21) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν 3 οχήματα, ως μέσα μεταφοράς αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER