Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 08:45

Συλλήψεις αλλοδαπών μετά την απεργία στη Σκάλα Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Πέρασαν 16 μέρες από τη διαμαρτυρία των Πακιστανών εργατών γης στη Σκάλα Λακωνίας και η Αστυνομία έκανε προχθές επιχείρηση στην περιοχή και συνέλαβε 21 παράνομους αλλοδαπούς, καθώς και Ελληνες που μεσολαβούσαν για να πάνε εργάτες ή τους νοίκιαζαν καταλύματα. Οι συλλήψεις έγιναν μέσα στη Σκάλα και στις γύρω περιοχές.

Συνολικά συνελήφθησαν 35 άτομα, προσήχθησαν 58 (12 Ελληνες και 46 αλλοδαποί) και έγινε έλεγχος σε 177 (62 Ελληνες και 115 αλλοδαπούς). Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, με τη συνδρομή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν είναι 21 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, 2 Ελληνες επειδή νοίκιαζαν χώρο για να μένουν σε αλλοδαπούς που είναι παράνομοι στη χώρα, 4 Ελληνες και 1 αλλοδαπός, για απασχόληση αλλοδαπών που είναι στη χώρα χωρίς νόμιμα χαρτιά, 4 αλλοδαποί για πλαστογραφία και 2 αλλοδαποί και 1 Ελληνίδα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Επίσης κατασχέθηκαν 3 οχήματα, ως μέσα μεταφοράς αλλοδαπών.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκέντρωση των Πακιστανών εργατών στη Σκάλα έγινε στις 6 του μήνα και συμμετείχε και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας. Ο Τζαβέντ Ασλάμ, όπως είναι το όνομά του, είχε καταγγείλει ότι το βασικό τους πρόβλημα είναι οι ξυλοδαρμοί από αστυνομικούς, που κάνουν νυχτερινές εφόδους στα σπίτια τους. Επίσης, είχε καταγγείλει ότι οι εργοδότες τους δεν τους πληρώνουν.