Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 14:47

Ανθρώπινοι σκελετοί σε κτήμα στη Βανάδα Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

 

Οστά από δύο ανθρώπινους σκελετούς βρέθηκαν πριν λίγες μέρες σε αγρόκτημα στο χωριό Βανάδα του Δήμου Τριφυλίας, τα οποία περισυνελέγησαν και έχουν σταλεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για περαιτέρω διερεύνηση και εξέταση.

Το σίγουρο είναι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ότι ανήκουν σε άτομα που έχουν πεθάνει εδώ και αρκετές δεκαετίες και αυτό το μαρτυρά η αλλοίωση των οστών.

Πιο συγκεκριμένα, τα οστά εντοπίστηκαν σε αγρόκτημα στην περιοχή "Αγιος Δημήτριος" της Βανάδας, ο ιδιοκτήτης του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες είχε δει ένα όνειρο που τον καθοδήγησε στο συγκεκριμένο σημείο. Ετσι πράγματι όταν πήγε εκεί και έψαξε βρήκε τα οστά, στη συνέχεια ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που πήγαν και τα βρήκαν και εικάζεται ότι τα δύο άτομα στα οποία ανήκουν είχαν θαφτεί ο ένας δίπλα στον άλλο σε αυτοσχέδιους τάφους. Οπως λέγεται, το πιο πιθανό είναι να ανήκουν σε κάποιους μοναχούς καθώς στην περιοχή υπήρχε μοναστήρι ή σε αυτούς που είχαν φτιάξει εκεί την εκκλησία, αφού συνηθιζόταν παλιά να θάβονται δίπλα από το ναό. 

 

Απαντήσεις σε ορισμένα από τα ζητήματα αναμένεται να δοθούν από την ιατροδικαστική υπηρεσία σχετικά με τον χρόνο θανάτου των δύο ατόμων, το φύλο και την ηλικία τους.

(Φωτογραφία αρχείου)