Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 23:02

Τη βρήκαν αστυνομικοί στα Αλώνια: Φοβήθηκαν και άφησαν τη χασισοφυτεία με 170 δέντρα

Γράφτηκε από την
Τη βρήκαν αστυνομικοί στα Αλώνια: Φοβήθηκαν και άφησαν τη  χασισοφυτεία με 170 δέντρα

Εγκαταλελειμμένη φυτεία με 170 δενδρύλλια χασίς από μισό έως και 3 μέτρα ύψος, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στα Αλώνια του Δήμου Καλαμάτας, σε αγροτοδασική περιοχή στη θέση "Βαρκά".

Οπως ανακοινώθηκε, «κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, επιχείρηση και έρευνα στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, φυτεία που αποτελείτο από 170 δενδρύλλια χασίς ύψους από 0,5 έως 3 μέτρα περίπου, με εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

                

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός καλλιέργειας (γεωργικά εργαλεία, γλαστράκια, λίπασμα, γάντια). Αυτό δείχνει ότι οι καλλιεργητές φοβήθηκαν να μη γίνουν αντιληπτοί και παράτησαν μαζί με τα δενδρύλλια και τα εργαλεία τους -στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Το πότισμα της φυτείας γινόταν από αυτοσχέδια δεξαμενή από νάιλον δίχτυ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών.


NEWSLETTER