Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 14:54

Καταγγελία για ξυλοδαρμό πολιτικού κρατουμένου στις φυλακές Ναυπλίου

Γράφτηκε από την
Καταγγελία για ξυλοδαρμό πολιτικού κρατουμένου στις φυλακές Ναυπλίου

Καταγγελία για ξυλοδαρμό πολιτικού κρατουμένου στις φυλακές Ναυπλίου έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

 

Στην καταγγελία αναλυτικά αναφέρεται:

"Στην φυλακή Ναύπλιου  χτύπησαν πάλι τον πολίτικο κρατούμενο τον BILGEHAN KARPAT. 13 Αύγουστου την Τέταρτη έγινε μεταγωγή του από την φυλακή Κορυδαλλού στην φυλακή Ναύπλιου. Στην είσοδο ξανά για να κάνουν γυμνή ερευνά τον χτύπησαν άγρια και τώρα δεν μπορεί να πατήσει στο πόδι του. Ο ένας δεσμοφύλακας που τον χτυπούσε φώναζε ότι είναι από τους γκρίζους λύκους. 

Σήμερα στις 14 Αύγουστου ζήτησε να πάει στο γιατρό και του απάντησαν ότι μέχρι την Πέμπτη δεν υπάρχει γιατρός. Η φυλακή πρέπει να βασιστεί στα δικαιώματα των ανθρώπων και όχι στις αυθαίρετες συνθήκες και φασιστικούς κανόνες . 

Τα βασανιστήρια έγιναν συνεχόμενη πράξη σε βάρος του BILGEHAN KARPAT . Σε κάθε μεταγωγή αντιμετωπίζει τα ιδία βασανιστήρια.  Η φυλακή επιτίθεται σε όλα  τα ανθρωπινά δικαιώματα των κρατούμενων. Δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν αυτά τα βασανιστήρια".


NEWSLETTER