Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 07:45

Δύο 19χρονοι οι δράστες του διπλού φονικού: Τα αναβολικά τους οδήγησαν στο έγκλημα

Γράφτηκε από την

Δύο 19χρονοι ο Π.Μ. από τον Κάμπο και ο Ν.Μ. σκότωσαν με καραμπίνα τον 26χρονο Μεσσήνιο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη. Το έγκλημα έγινε κοντά στο χωριό Γαϊτσές και στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν τα πτώματα με αγροτικό αυτοκίνητο και τα πέταξαν σε ένα ξεροπόταμο στη θέση Λίμνα, ανατολικά από τον οικισμό Οροβά στο δρόμο προς Γαϊτσές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είχαν δώσει στα θύματα προκαταβολή για αγορά  συμπληρωμάτων διατροφής ή αναβολικών που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν body building και τους πυροβόλησαν επειδή δεν τους παρέδωσαν τα σκευάσματα. Η αστυνομία έχει συλλάβει τον Π.Μ. που έχει ομολογήσει λέγοντας ότι ο συνεργός του πυροβόλησε με την καραμπίνα τα θύματα. Αργά τη νύχτα παραδόθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και ο έτερος 19χρονος Ν.Μ., ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι στο έγκλημα.

 

Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης από χθες το πρωί όταν αναγνωρίστηκε η ταυτότητα των θυμάτων και διαπιστώθηκε ότι είχαν πυροβοληθεί με καραμπίνα. Η χρήση κυνηγετικού όπλου έστρεψε την έρευνα σε κάτοικους της περιοχής, αφού οι επαγγελματίες δολοφόνοι και οι σεσημασμένοι ποινικοί χρησιμοποιούν άλλου τύπου όπλα. Ετσι ξεκίνησαν προσαγωγές ατόμων και ταυτόχρονα εξετάστηκαν οι κλήσεις που είχαν γίνει από το κινητό του Κώστα Σγούρου, καθώς ο Γιάννης Κομμάτης δεν είχε γνωστούς στην περιοχή. Γρήγορα και μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Π.Μ. στο σπίτι του και τον προσήγαγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Ο δράστης έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έπεισε τους αστυνομικούς που επέμεναν μέχρι να τον πείσουν να ομολογήσει. Οταν “έσπασε”, είπε στους εμβρόντητους αστυνομικούς ότι ο συνεργός του πυροβόλησε τα θύματα γιατί είχαν οικονομικές διαφορές από την αγοραπωλησία αναβολικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δώσει στον Κώστα Σγούρο περίπου 800 ευρώ ως προκαταβολή για τα αναβολικά. Ομως αυτός δεν τους παρέδωσε τα αναβολικά με αποτέλεσμα να έχουν συχνούς καβγάδες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Σγούρος στο προφίλ του στο Facebook ανέφερε ότι ήταν επαγγελματίας σύμβουλος διατροφής και άσκησης. Σύχναζε σε γυμναστήρια και εκεί γνώρισε τους δράστες που επίσης γυμνάζονταν. 

 

ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Τα θύματα γνωρίστηκαν στο στρατό, όταν ο Μεσσήνιος ο οποίος κατάγεται από το Νερόμυλο και ήταν σύμβουλος διατροφής και άσκησης, υπηρέτησε σε στρατόπεδο στη Σάμο. Ο 25χρονος φίλος του ήταν καταδρομέας 5ετούς θητείας στο 4ο ΕΤΕΘ (Ειδικό Τάγμα Εθνοφυλακής) στο Καρλόβασι της Σάμου και κατάγεται από το νησί και συγκεκριμένα από το Κοκκάρι. Ο τελευταίος είχε πάρει την καλοκαιρινή του άδεια και παραθέριζε μαζί με τη σύζυγό του, τον 26χρονο Μεσσήνιο και την αρραβωνιαστικιά του στην Καλαμάτα. 

Οι δύο νέοι αγαπούσαν την γυμναστική και έκαναν body building.

 

Η ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ

Τα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από το ξεροπόταμο από πενταμελές σωστικό συνεργείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας περίπου στις 11 το πρωί. Ολη την προηγούμενη νύχτα η Αστυνομία φύλαγε την περιοχή που βρέθηκαν οι νεκροί για να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία. Ενώ χθες με το πρώτο φως της μέρας συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας ερεύνησαν κάθε σπιθαμή της περιοχής. Μαζί τους ήταν και ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Νίκος Κωτακίδης.

 

Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα από την εξέταση των πτωμάτων, τα θύματα πυροβολήθηκαν σε όλο τους το σώμα και το κεφάλι μπροστά και πίσω, κάτι που φανερώνει ότι προφανώς προσπάθησαν να τρέξουν για να σωθούν αλλά δεν πρόλαβαν. Εκτιμάται ότι έχουν πυροβοληθεί από απόσταση περίπου 1 μέτρου με χοντρά φυσίγγια. 

Ο Κώστας Σγούρος έφερε πολλαπλές κακώσεις σώματος από φυσίγγια  κυνηγετικού όπλου, ενώ ο Γιάννης Κομμάτης έφερε κακώσεις κεφαλής, θώρακος και αριστερού κάτω άκρου από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Η ιατροδικαστική έκθεση θα παραδοθεί στην αστυνομία όταν βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο έχει βρεθεί όπως και η μηχανή των θυμάτων. Επίσης έχει μεταφερθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του Π.Μ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε με αυτό η μεταφορά των πτωμάτων.

Οι έρευνες γίνονταν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συνδρομή κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Σγούρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Νερόμυλο.