Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 22:28

«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου

Γράφτηκε από την
«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των τριών δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, στο Δίστομο, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Η αντιτρομοκρατική αναζητεί το κρησφύγετο της ομάδας στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Κόρινθο, καθώς εκεί φυλασσόταν το φουσκωτό σκάφος, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές.

Το φουσκωτό είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι δράστες είχαν τον χρόνο και σχεδίασαν τη ληστεία με κάθε λεπτομέρεια.

Οι Αρχές ερευνούν επίσης το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, από το οποίο -όπως μετέδωσε το Mega- έχουν εντοπίσει έναν από τους δράστες. Σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, πρόκειται για συνεργάτη του Μαζιώτη και παλαιότερα του Παλαιοκώστα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ένας από τους ληστές είναι ο καταζητούμενος ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος, 35 ετών, ενώ και οι άλλοι δύο είναι επίσης γνωστοί στις Αρχές από το παρελθόν, για ένοπλες ληστείες και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Οι ταυτότητες των δραστών της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο φέρεται να επιβεβαιώνονται και από τα ευρήματα των εργαστηριακών ερευνών. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, στο φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα του Γιώργου Πετρακάκου και ενός ακόμα από τους δράστες, ενώ ο τρίτος έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες.

 


NEWSLETTER