Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 16:57

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την
Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην διαμαρτυρία των ένστολων που έγινε χθες Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε το προεδρείο και αστυνομικοί της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Μαζί με τα προεδρεία από Αστυνομικές Ενώσεις όλης της χώρας, η Ενωση της Μεσσηνίας παρέδωσε κοινό ψήφισμα στον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Ορφανό ζητώντας τη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των ενστόλων. Ο Γιάννης Αδαμόπουλος πρόεδρος της Ενωσης είπε στην “Ε” ότι οι αστυνομικοί επιμένουν στην υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ και τόνισε πως δεν μπορούν να υπηρετούν το νόμο και ο νόμος να μην εφαρμόζεται για τους ίδιους. “Βέβαια, αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της περνάει δύσκολα εξαιτίας της κρίσης, αλλά πιστεύουμε ότι η κοινωνία θέλει τον αστυνομικό αξιοπρεπή”, είπε.

Εν τω μεταξύ χθες συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από αίτηση που κατέθεσαν τον περασμένο μήνα οι Ομοσπονδίες των ένστολων και με την οποία ζητούν να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στην αμετάκλητη δικαστική απόφαση του ανωτάτου Δικαστηρίου και να της επιβληθούν κυρώσεις. Η διάσκεψη όπως έγινε γνωστό δεν ολοκληρώθηκε χθες και θα συνεχιστεί άλλη μέρα.

Η μεσσηνιακή αντιπροσωπεία παραμένει στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τα υπόλοιπα προεδρεία από όλη την Ελλάδα και τις άλλες Ενώσεις ενστόλων θα περιμένουν να ακούσουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και ευελπιστούν ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τα ζητήματα του κλάδου τους.

 

Σε περίπτωση που οι προσδοκίες τους διαψευστούν, θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να προετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.


NEWSLETTER