Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 22:12

Επαιρναν μέχρι 5.000 ευρώ για κάθε λαθρομετανάστη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επαιρναν μέχρι 5.000 ευρώ για κάθε λαθρομετανάστη

Στον ανακριτή Καλαμάτας απολογούνται αύριο δύο Σύροι και ένας Ρουμάνος, μέλη του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και στον Αγιο Παντελεήμονα στην οδό Αχαρνών, στην Αθήνα.

 

Το κύκλωμα εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Για την ίδια υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι 4 Σύροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο ήταν πελάτες που ήθελαν να προμηθευτούν πλαστά έγγραφα για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, ενώ άλλοι δύο βαρύνονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ο Ρουμάνος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου συνόδευε από την Αθήνα ένα Σύρο, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα στο Μόναχο. Οι δύο Σύροι συνελήφθησαν στο κατάστημα εμπορίας ρούχων στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου σε ειδικό χώρο είχε στηθεί η επιχείρηση, το οργανωμένο γραφείο της προμήθειας πλαστών εγγράφων για τη μετακίνηση παράνομων μεταναστών από τη Συρία κυρίως προς την Ευρώπη. Μάλιστα, ο ένας Σύρος θεωρείται ότι είχε ηγετικό ρόλο, καθώς πάνω του βρέθηκαν 21.500 ευρώ. Ο ίδιος είχε σουηδική ταυτότητα και δήλωσε πως είναι φοιτητής στη Σουηδία.

Το κύκλωμα με πρόσωπα τούρκικης και συριακής καταγωγής, είχε την έδρα του στην Κωνσταντινούπολη και ένα άλλο σημαντικό γραφείο στη Σμύρνη, όπου από κει μετακινούσε παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα έναντι αδράς αμοιβής. Ανάλογα με τη συμφωνία και το μεταφορικό μέσο (αεροπλάνο, πλοίο, αυτοκίνητο) ένας παράνομος μετανάστης πλήρωνε από 3.000 μέχρι 5.000 ευρώ. Κυρίως πλήρωνε στην Κωνσταντινούπολη ή στη Σμύρνη ή μπορεί και στην Ελλάδα, στον Αγιο Παντελεήμονα, ανάλογα με τη συμφωνία. Η Ελλάδα ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός των μεταναστών που έφευγαν από τη Συρία και τελικός προορισμός τους ήταν χώρες της Ευρώπης.

Το ημιυπόγειο κατάστημα σε πάροδο της Αχαρνών είχε μεταβληθεί σε γκέτο Ασιατών - Σύρων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχει και άλλο διεθνές κύκλωμα διακίνησης με πλαστά έγγραφα, καθώς οι λαθρομετανάστες και τα ναρκωτικά θεωρείται πως έχουν τα πιο πολλά χρήματα. Για την Αστυνομία, απλά έσπασε ένα αυγό, αλλά σημαντικό και πλέον οι Σύροι που θα προσπαθούν να περάσουν με πλαστά έγγραφα σε χώρες της Ευρώπης από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα είναι πολύ λιγότεροι.

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER