Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 19:54

Συλλήψεις για ληστεία και παράνομη διαμονή στη χώρα στην Αργολίδα

Γράφτηκε από την

 

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (17.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 306 άτομα, εκ των οποίων 229 ήταν Ελληνες και 77 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 261 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα, από τα οποία 17 ήταν Ελληνες και 18 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα. 

Πιο αναλυτικά:

  • Τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας για ληστεία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οι ανωτέρω, χθες (16.9.2014) και πρώτες πρωινές ώρες, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 62χρον μία τσάντα η οποία περιείχε χρήματα, δύο κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. 
  • Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 103 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων και 7 παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αιγιαλό, ενώ κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.