Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 13:05

Συλλήψεις για κλοπή μοτοσικλετών στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες  (18.9.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 174 άτομα, εκ των οποίων 117 ήταν Ελληνες και 57 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 49 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν 52 άτομα, από τα οποία 39 ήταν Ελληνες και 13 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) τσιγγάνος στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μία (1) τσιγγάνα στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Πέντε (5) Ελληνες στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) Ελληνας στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) Ελληνας στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Πέντε (5) Ελληνες και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, συνελήφθησαν δύο άτομα (εκ των οποίων ο ένας ανήλικος τσιγγάνος), γιατί νυχτερινές ώρες της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη, διέπραξαν δύο κλοπές μοτοποδηλάτων και μία κλοπή μοτοσικλέτας, στα Φιλιατρά, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 68 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.