Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 13:57

Αμεση απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων μέσω του αριθμού IMEI

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αμεση απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων μέσω του αριθμού IMEI

Να απενεργοποιούν και να μπλοκάρουν κάθε συσκευή κινητού τηλεφώνου, που δηλώνεται ως κλεμμένη υποχρεούνται από τις 27 Σεπτεμβρίου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται ουσιαστικά για απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω του κωδικού IMEI.

 

Σε περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά τη κλοπή στις αρμόδιες  αστυνομικές, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής. 

Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων – I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση. 

 

Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά (πληκτρολογώντας συνήθως *#06#). 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER