Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 13:56

Πάνω από 25 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Αρκαδία και Αργολίδα

Γράφτηκε από την
Πάνω από 25 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση σε Αρκαδία και Αργολίδα

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (23.10.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας και Αρκαδίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 537 άτομα, εκ των οποίων 430 ήταν Eλληνες και 107 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 452 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν 58 άτομα, από τα οποία 29 ήταν Ελληνες και 29 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 26 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Δεκατέσσερις (14) τσιγγάνοι στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) τσιγγάνος στην Αργολίδα, για εκούσια απαγωγή.
  • Ένας (1) Ελληνας στην Αργολίδα, για παράνομη γεώτρηση.
  • Ένας (1) Ελληνας στην Αργολίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. 
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για απείθεια, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.  
  • Ένας (1) Ελληνας Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

Εξιχνιάστηκε, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, στο Άργος Αργολίδας, ενώ για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 185 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 2 παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και 4 παραβάσεις σχετικές με την νομοθεσία για τον τουρισμό, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλώδια ρεύματος συνολικού μήκους -900- μέτρων. 

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.


NEWSLETTER