Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 07:45

230 κιλά “άσπρη” σε φορτίο με ανανάδες: Μεσσήνιος σε μεγάλο κόλπο με κοκαΐνη

Γράφτηκε από την

“Σταθμάρχης” στη χώρα μας της μαφίας που διακινεί ναρκωτικά  φέρεται να είναι ο 50χρονος Μεσσήνιος ο οποίος συνελήφθη για τα 230 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στη Βούλα μέσα σε φορτίο με ανανάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μεσσήνιος έχει καταγωγή από την Καλαμάτα, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι κατάγεται από την Τριφυλία και ότι είναι παλιός γνώριμος των αρχών δίωξης ναρκωτικών. Η κοκαΐνη διακινήθηκε από μέλη ελληνομεξικανικής μαφίας και εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ύστερα από συντονισμένη πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., του ΣΔΟΕ και του ελληνικού κλιμακίου της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).
Εκτός από τον Καλαματιανό, συνελήφθησαν ένας Καναδός υπήκοος γεννημένος στην Κολομβία κι ένας Μεξικανός. Ο Μεσσήνιος -σύμφωνα με την ίδια πηγή- ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή, την αποθήκευση-απόκρυψη των ναρκωτικών, ενώ ο Καναδοκολομβιανός είχε αναλάβει την προώθηση της κοκαΐνης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως στο Ισραήλ. Ως εγκέφαλος εμφανίζεται ο Μεξικανός, ο οποίος είναι -σύμφωνα με άλλη πηγή- αδερφός του αρχηγού μεγάλης "φαμίλιας" διακίνησης ναρκωτικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοκαΐνη ήταν "καθαρή", κάτι που σημαίνει ότι με τη νόθευσή της θα μπορούσε να φθάσει ακόμα και τον έναν τόνο, ενώ η αξία της υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.