Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 20:40

Πλαστογραφία για είσπραξη 1,1 εκατ. από την Περιφέρεια

Γράφτηκε από την

Σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή (όπως και πρωτόδικα), καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο υπεύθυνος μιας τεχνικής και οικοδομικής εταιρείας, για πλαστογραφία.

Η εταιρεία του κατηγορούμενου είχε αναλάβει την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Χώρας - Ρωμανού, και προκειμένου να πληρωθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πλαστογράφησε το 2007 χαρτιά του ΙΚΑ Γαργαλιάνων, για να δείχνει πως δεν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς, ως νόμιμος εκπρόσωπος της ανώνυμης εταιρείας με έδρα την Αθήνα, στις 18 Ιουλίου, στις 3 Αυγούστου και στις 13 Σεπτεμβρίου του 2007 πλαστογράφησε βεβαιώσεις μη οφειλής, που υποτίθεται πως τις εξέδωσε το ΙΚΑ Γαργαλιάνων. Για να το πετύχει χρησιμοποίησε πλαστή σφραγίδα της εν λόγω υπηρεσίας, καθώς και πλαστή σφραγίδα της προϊσταμένης - ενώ υπέγραψε ο ίδιος με το όνομά της. Με τα πλαστογραφημένα έγγραφα βεβαιωνόταν πως η εταιρεία είχε καταβάλει στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων ασφαλιστικές εισφορές που ανέρχονταν σε 107.294 ευρώ.
Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο υπεύθυνος της εταιρείας έκανε την πλαστογραφία για να παραπλανήσει τον υπάλληλο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2007 κατέθεσε τις πλαστές βεβαιώσεις μαζί με άλλα δικαιολογητικά, προκειμένου να εκδοθούν οι εντολές πληρωμής από την Οικονομική Υπηρεσία. Η εταιρεία με τις 3 πλαστές βεβαιώσεις εισέπραξε ποσό 1.213.439 ευρώ - ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αποχέτευσης ανερχόταν σε 8,2 εκατ. ευρώ.

Ν.Κ.