Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 15:05

Συλλήψεις 6 Σύρων και 1 Αφγανής με πλαστά διαβατήρια στον αερολιμένα Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

 

 

 

Συνελήφθησαν χθες 6 υπήκοοι Συρίας και μιας Αφγανής που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Σουηδία παράνομα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.

Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Συγκεκριμένα πρόκειται για 6 υπηκόους Συρίας, ηλικίας 19, 20, 32, 31, 25 και 26 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 20χρονη υπήκοο Αφγανιστάν, που κατηγορούνται για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) διαβατήριο Αρχών Σουηδίας, τέσσερα (4) δελτία ταυτότητας Αρχών Σουηδίας και ένα (1) διαβατήριο Αρχών Συρίας με επικολλημένη άδεια διαμονής Ελληνικών Αρχών.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 20χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Βουλγαρίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.