Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 18:42

Νέα σύλληψη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης που είχε "ρημάξει" την Αργολίδα

Γράφτηκε από την

Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας

 

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -340.000- ευρώ

Μετά την χθεσινή σύλληψη 15 τσιγγάνων για την ίδια υπόθεση (δέιτε εδώ) συνελήφθη ακόμα ένας 22χρονος τσιγγάνος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι παραπάνω συλλήψεις είναι απόρροια εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, που είχε αποτυπωθεί σε σχετική ποινική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από το Μάιο του 2013, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών, καθώς και κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας:

  • Την 9.5.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών και με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 17.5.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν σε κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρήματα.
  • Νυχτερινές ώρες της 24/25.6.2013, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 5.7.2013 το βράδυ, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.
  • Την 22.7.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 31.11.2013 με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ανήλικο ημεδαπό ένα ποδήλατο.
  • Επτά κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις σε καταστήματα, δώδεκα (12) κλοπές-διαρρήξεις και απόπειρες σε επιχειρήσεις, επτά (7) κλοπές οχημάτων και απόπειρα, καθώς και τρεις (3) κλοπές σε οχήματα, όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.  

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -340.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η αστυνομική έρευνα που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.