Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 07:45

Ερευνα για τις εγγυητικές των ταξιτζήδων: Αντιπεριφερειάρχες και υπάλληλοι στην Ασφάλεια

Γράφτηκε από τον
Ερευνα για τις εγγυητικές των ταξιτζήδων: Αντιπεριφερειάρχες και υπάλληλοι στην Ασφάλεια

Καταθέσεις από πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ξεκίνησε να παίρνει από χθες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, υλοποιώντας παραγγελία του εισαγγελέα Καλαμάτας να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, για την εξαφανισμένη υπάλληλο που κατέθεσε πλαστό απολυτήριο και φέρεται να τσέπωσε τις εγγυητικές επιστολές ταξιτζήδων για τη μεταφορά μαθητών.

Η έρευνα θα δείξει αν έχουν ευθύνες αντιπεριφερειάρχες, Οικονομικές Επιτροπές, διευθυντές, προϊστάμενοι και υπάλληλοι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που εμπλέκονται σε υποθέσεις τις οποίες διαχειριζόταν η υπάλληλος με το πλαστό απολυτήριο.
Επίσης με την έρευνα αναζητείται αν η υπάλληλος έχει διαπράξει πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, καταθέσεις κλήθηκαν να δώσουν και έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη, Περικλής Μαντάς και ο διευθυντής Διοικητικού - Οικονομικού Δημήτρης Μουντζούρης, υπεύθυνος του Τμήματος Προμηθειών.
Το κρίσιμο σημείο είναι η έρευνα απογραφής και καταγραφής όλων των φακέλων, των στοιχείων και των δικαιολογητικών που υπάρχουν και κυρίως αυτών που λείπουν, για το έργο της μεταφοράς μαθητών που χειρίστηκε η εξαφανισμένη υπάλληλος. Ερευνα που γίνεται από αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή. Σε αυτή την έρευνα και το πόρισμα της επιτροπής που αναμένεται, φέρεται να παρέπεμψαν την Ασφάλεια οι αντιπεριφερειάρχες και οι διευθυντές. Γιατί χωρίς το συγκεκριμένο πόρισμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά μέχρι πού έχει φθάσει η παράνομη δράση της υπαλλήλου. Αν είχε για παράδειγμα δικό της μπλοκ εγγυητικών επιστολών και πώς κατάφερε να ξεγελάσει αντιπεριφερειάρχες, Οικονομικές Επιτροπές, διευθυντές, προϊσταμένους, υπαλλήλους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ταξιτζήδες. Από την έρευνα πρόκειται να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει εμπλοκή και άλλου ή άλλων προσώπων στην παράνομη δράση ή απλά εξαπατήθηκαν.
Στην προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων πληροφορηθήκαμε ότι οι "εξουσιοδοτήσεις" των ταξιτζήδων με τις οποίες εισέπραττε τα χρήματα των εγγυητικών, δεν είχαν θεώρηση από το ΚΕΠ, αλλά πιθανότατα από υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, με σφραγίδα που είχε πάρει προφανώς παράνομα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει έγγραφη καταγγελία ταξιτζήδων, παρά μόνο προφορικές και η Αστυνομία αναζητεί για να καταθέσουν αυτούς που εμπλέκονται, που έχουν χάσει χρήματα από τις εγγυητικές επιστολές τους που εξαργύρωσε η εξαφανισμένη υπάλληλος.
Το ποσό που φέρεται να έχει πάρει από τις εγγυητικές η υπάλληλος,  υπολογίζεται από 60.000 μέχρι 85.000 ευρώ.
Γ.Σ.


NEWSLETTER