Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 10:50

Κατάθεση ταξιτζήδων για τις "φτερωτές" εγγυητικές

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κατάθεση ταξιτζήδων για τις "φτερωτές" εγγυητικές

Συνεχίζεται η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Καλαμάτας στην υπόθεση με τις εγγυητικές επιστολές των ταξιτζήδων για τη μεταφορά μαθητών, τις οποίες εξαργύρωσε η εξαφανισμένη υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με το πλαστό απολυτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις 15 από τους 40 τουλάχιστον ταξιτζήδες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Επιβεβαίωσαν πως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, έσπευσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη ΔΟΥ Καλαμάτας και ενημερώθηκαν πως οι εγγυητικές επιστολές που τους ανήκαν είχαν εισπραχθεί από άλλο πρόσωπο, το οποίο είχε καταθέσει εξουσιοδοτήσεις πλαστογραφώντας την υπογραφή τους.
Η Αστυνομία ερευνά μήπως η εξαφανισμένη υπάλληλος ήταν ο ιθύνων νους και είχαν εμπλοκή κι άλλα πρόσωπα που με την ανοχή τους ή με άλλη μορφή εξυπηρέτησης, ανταλλάγματος, της είχαν αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης.
Από το αποτέλεσμα της έρευνας θα εξαρτηθεί το αν ο εισαγγελέας Καλαμάτας θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης της υπαλλήλου και πότε.
Ακόμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ο υπηρεσιακός έλεγχος απογραφής και καταγραφής εγγράφων και εγγυητικών επιστολών που λείπουν από τις διαδικασίες μεταφοράς μαθητών τα τελευταία χρόνια.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER