Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 20:29

Νεαροί τσιγγάνοι είχαν ρημάξει την Κορινθία

Γράφτηκε από την

 

 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 7 υποθέσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας και 11 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. 

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 11 τσιγγάνοι, ηλικίας από 15 έως 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας:

  • Την 14.5.2014 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή, κόσμημα.
  • Την 25.8.2014 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό, κόσμημα.
  • Την 23.9.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό, τσαντάκι το οποίο περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 26.9.2014 το μεσημέρι, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό, υπήκοο Ρωσίας, τσαντάκι, το οποίο περιείχε χρήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
  • Την 26.9.2014 το μεσημέρι, στις Κεχριές Κορινθίας με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 29.9.2014 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό, χρήματα.
  • Την 1.10.2014 το απόγευμα, στη Κυρά Βρύση με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό κόσμημα.

Επιπλέον, οι ανωτέρω, επίσης με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 21.3.2014 έως και την 1.10.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν 4 κλοπές οχημάτων και 2 απόπειρες κλοπής οχημάτων, καθώς και 3 κλοπές σε οχήματα, μία κλοπή σε εταιρία και μία κλοπή τσάντας, όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, κινητό τηλέφωνο, μηχανήματα και προσωπικά αντικείμενα. Όλα τα κλαπέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.        

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.