Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 15:14

Συνελήφθη διαρρήκτης που έσπαγε τζαμαρίες

Γράφτηκε από την

Τον διαρρήκτη που έσπαζε με πέτρες τις τζαμαρίες καταστημάτων της Καλαμάτας και "σήκωνε" το ταμείο κυνήγησε κι έπιασε ο υπεύθυνος μαγαζιού με ξηρούς καρπούς, με τη βοήθεια περαστικών, αργά τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Χθες ο 35χρονος Καλαματιανός διαρρήκτης απολογήθηκε στις δικαστικές αρχές και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οπως προέκυψε, ο συλληφθείς ήταν ήδη γνωστός στις αστυνομικές αρχές ως χρήστης ναρκωτικών και από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου είχε "κατεβάσει" τις τζαμαρίες 5 καταστημάτων. Την περασμένη Παρασκευή, εκτός από το κατάστημα με τους ξηρούς καρπούς, προσπάθησε να διαρρήξει κι ένα κατάστημα υποδημάτων. Επιπλέον το διάστημα από 28 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου έκλεψε 3 μηχανές και στη συνέχεια τις παράτησε.
Ο 35χρονος πήγε γύρω στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής να σπάσει την τζαμαρία καταστήματος με ξηρούς καρπούς στην πλατεία 23ης Μαρτίου, αλλά δεν υπολόγισε ότι ο υπεύθυνος δεν είχε φύγει ακόμη. Εκείνος λοιπόν τον κυνήγησε και ο επίδοξος διαρρήκτης εξαφανίστηκε προσωρινά, αλλά είχε το θράσος να επιστρέψει μετά από ώρα και να προσπαθήσει να σπάσει την τζαμαρία του διπλανού καταστήματος υποδημάτων. Μόνο που η... επιμονή τού βγήκε σε κακό, αφού ο υπεύθυνος του καταστήματος ξηρών καρπών τον έστρωσε στο κυνήγι και με τη βοήθεια περαστικών κατάφερε αυτή τη φορά να τον πιάσει.
Μετά ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία συνέλαβε το δράστη και τον οδήγησε στην Ασφάλεια Καλαμάτας.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 35χρονος ήταν αυτός που πετούσε πέτρες κι είχε σπάσει την τζαμαρία σε ένα εργαστήριο ζυμαρικών στην οδό Αθηνών, σε ένα κομμωτήριο στην οδό Μπουλούκου, σε ένα pet-shop στην οδό Σπάρτης -όπου μπήκε δύο φορές, τη μία για να κλέψει το ταμείο και την άλλη για να πάρει ένα λάπτοπ-, καθώς και σε ένα ακόμα μαγαζί με ζωοτροφές στην οδό Αθηνών. Από τα καταστήματα αυτά αφαίρεσε συνολικά 210 ευρώ και τον φορητό υπολογιστή.
Οσο για τις κλοπές των μοτοσυκλετών, αυτές έγιναν: Στις 28 Οκτωβρίου στην οδό Αγίας Λαύρας, ενώ τη μηχανή τη βρήκε ο ιδιοκτήτης της το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Τη νύχτα της 4ης Νοεμβρίου στην οδό Παμίσου, ενώ η μοτοσυκλέτα βρέθηκε την επομένη το βράδυ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας. Και στις 5 Νοεμβρίου στην οδό Γιαννιτσών, ενώ η μηχανή βρέθηκε δύο μέρες μετά από την ιδιοκτήτριά της.
Ν.Κ.