Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 15:41

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας επιχειρηματία στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας επιχειρηματία στην Τρίπολη

Επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας 42χρονου επιχειρηματία στο κέντρο της Τρίπολης στις 26 Οκτωβρίου 2014 εξέδωσε πριν λίγο η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ως δράστη έναν 52χρονο, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 42χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος είχε βρεθεί νεκρός το απόγευμα της 26.10.2014, σε κεντρική οδό στην πόλη της Τρίπολης, έχοντας τραύματα στο κεφάλι, στο θώρακα και στο αριστερό άνω άκρο, από πυροβόλο όπλο. (δείτε εδώ)

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης πραγματοποίησε συστηματική και μεθοδική διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα, που προέκυπταν από την εξέλιξη και πρόοδο των ερευνών, ενώ αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων.

Οπως προέκυψε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 54χρονος ημεδαπός, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος προσήχθη χθες (2.12.2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ενώ απέδωσε την πράξη του σε χρόνιες προσωπικές διαφορές με το θύμα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως προέκυψε από τα ερευνητικά δεδομένα, το απόγευμα της 26.10.2014, σε γραφείο ιδιοκτησίας του 42χρονου, ο δράστης πυροβόλησε με όπλο (περίστροφο) τουλάχιστον τέσσερις (4) φορές το θύμα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα ο δράστης είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του με υλικά μεταμφίεσης και συγκεκριμένα με περούκα, ψεύτικο μουστάκι και γυαλιά. Κατά το χρόνο τέλεσης της ανθρωποκτονίας «έπεσαν» από το δράστη το μουστάκι και τα γυαλιά, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη «σκηνή» του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, το οποίο είχε απορρίψει ο δράστης σε αγροτοδασική περιοχή, ευρύτερα της πόλης. Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά ότι είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Επιπλέον δείγμα βιολογικού υλικού, που ελήφθη από το δράστη, ταυτοποιήθηκε, μετά από συγκριτική εξέταση στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με αντίστοιχο υλικό που ανιχνεύτηκε σε κατασχεθέντα πειστήρια (ψεύτικο μουστάκι, γυαλιά ηλίου).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες στην οικία του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι και αυτοσχέδια σιδερογροθιά.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης".


NEWSLETTER