Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 15:44

Πυρπόλησαν αυτοκίνητα και μηχανές στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ρεπορτάζ
Κέλλυ Δημητρούλια

Μηχανάκια κι αυτοκίνητα πυρπόλησαν άγνωστοι στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στις οδούς Μπουλούκου και Ρουμελιώτη, βόρεια της Λεΐκων. Σημαντικές ζημιές υπέστη κι ένα κατάστημα, όταν έσπασε η βιτρίνα του από τη φωτιά και οι φλόγες έκαψαν εξοπλισμό κι εμπόρευμα.
Η γειτονιά σηκώθηκε στο "πόδι" και οι πολίτες πάλευαν με τα λάστιχα να γλυτώσουν περιουσίες μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα κάηκαν 2 μηχανάκια, ενώ σε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι οι ζημιές περιορίστηκαν στο εξωτερικό του μέρος χάρη στην άμεση επέμβαση γειτόνισσας. Και στα 3 οχήματα που πυρπολήθηκαν, οι ιδιοκτήτες τους καθώς φαίνεται, είχαν τοποθετήσει κουκούλες, ενώ το ένα μηχανάκι ήταν "του κουτιού".
Οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν πως πρόκειται για άγνωστους νεαρούς με μηχανάκια που επέλεξαν να "χτυπήσουν" στη γειτονιά τους, ενώ η Πυροσβεστική, η οποία κάνει λόγο για καθαρά εμπρηστικές ενέργειες, έχει συγκεντρώσει καταθέσεις και στοιχεία τα οποία διερευνά.
Ο Σταύρος Αγιομαυρίτης στην οδό Μπουλούκου χθες το πρωί στεκόταν στο πεζοδρόμιο και κοιτούσε το καμένο μηχανάκι του γιου του. Ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει πως το ολοκαίνουργιο μηχανάκι του παιδιού του είχε καταστραφεί και μαζί μ' αυτό είχε πάθει σημαντικές ζημιές και το διπλανό μαγαζί. "Μας πυρπόλησαν" είπε αγανακτισμένος ο Γιάννης Συνάνης, που βρισκόταν στο μαγαζί του γιου του χθες το πρωί. Ο ίδιος κάνει λόγο για ζημιά στο μαγαζί και σε εξοπλισμό περίπου 10.000 ευρώ από τη φωτιά που μπήκε στο μαγαζί.
Ο Γιώργος Τσάγκρας μας περιέγραψε πώς το επαγγελματικό φορτηγό της επιχείρησης κατασκευών σιδήρου του αδερφού του σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση γειτόνισσας. Η γυναίκα, που διατηρεί φούρνο, έσβησε τη φωτιά στην κουκούλα του αυτοκινήτου με πυροσβεστήρα κι έτσι οι ζημιές περιορίστηκαν εξωτερικά του οχήματος. Το δεύτερο μηχανάκι που έβαλαν στόχο οι δράστες ήταν παρκαρισμένο στην οδό Ρουμελιώτη, ενώ από τη φωτιά "άρπαξε" μέχρι και η καλαμωτή στο μπαλκόνι ισογείου.
Η γειτονιά είναι ανάστατη καθώς δεν είναι σπάνιες στην περιοχή οι φασαρίες. Τα προηγούμενα βράδια κάποιοι είχαν τρυπήσει σέλα άλλης μηχανής, ενώ τακτικά φωνές και φασαρίες περαστικών μέσα στη νύχτα αναστατώνουν τους περίοικους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER