Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 08:00

Σύμφωνα με τον Ηλ. Αξιοτόπουλο: Στους δρόμους η Τροχαία τις ημέρες των γιορτών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύμφωνα με τον Ηλ. Αξιοτόπουλο: Στους δρόμους η Τροχαία τις ημέρες των γιορτών

Στους δρόμους θα βρίσκεται όλη η διαθέσιμη δύναμη του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου για να διευκολύνει την κυκλοφορία τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και την πόλη.

Ο διοικητής της Τροχαίας, αστυνομικός υποδιευθυντής Ηλίας Αξιοτόπουλος, συντονίζει την όλη προσπάθεια και μιλώντας στην "Ε" τονίζει τη σημασία οι οδηγοί να πειθαρχούν στις υποδείξεις των τροχονόμων και να οδηγούν συνετά, ώστε να βοηθήσουν και οι ίδιοι στην αποτροπή ατυχημάτων.
Η Τροχαία παίρνει αυξημένα μέτρα και ενισχύει τις περιπολίες και τους ελέγχους σε όλο το εθνικό δίκτυο ενόψει των γιορτών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας βαρύτητα θα δοθεί στα επικίνδυνα σημεία της παλιάς εθνικής, όπου γίνονται συχνότερα τροχαία ατυχήματα. Εκεί, όταν υπάρχει η δυνατότητα, θα γίνονται τροχονομικοί έλεγχοι και θα βεβαιώνονται παραβάσεις που οδηγούν σε ατυχήματα, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα και το αντικανονικό προσπέρασμα. Μάλιστα ο κ. Αξιοτόπουλος είπε ότι αυτό το διάστημα η υπηρεσία θα ενισχυθεί με δυνάμεις της ΟΕΠΤΑ, ώστε οι έλεγχοι να είναι συχνότεροι και να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η αποφυγή τροχαίων. Σε αυτό σημείωσε θα πρέπει να βοηθήσουν και οι οδηγοί: «Πιστεύω ότι αν οδηγούμε συνετά, χωρίς να αναπτύσσουμε μεγάλη ταχύτητα, ό,τι κι αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».
Στην πόλη της Καλαμάτας παραμονές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων «θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι για την διευκόλυνση και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στα σημεία που κατά το παρελθόν έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει πρόβλημα: στην οδό Αρτέμιδος, στο ύψος της γέφυρας του "Πάνθεον", στις συμβολές των οδών Φραντζή και Αριστομένους, και Ξενοφώντος και Αριστομένους». Επίσης, επειδή το διάστημα των γιορτών η κίνηση στους δρόμους της Καλαμάτας πολλαπλασιάζεται, ο κ. Αξιοτόπουλος καλεί τους οδηγούς να μην παρκάρουν όπου... βολεύονται, γιατί «με το άναρχο παρκάρισμα επιβραδύνεται η κίνηση των οχημάτων, προκαλείται μποτιλιάρισμα, και δημιουργούνται νεύρα και σύγχυση. Γι' αυτό το λόγο, αν διαπιστώνουμε παράνομη στάθμευση θα παίρνουμε τις πινακίδες και θα βεβαιώνουμε παράβαση». Παράλληλα, οι έλεγχοι αλκοτέστ θα είναι συνεχείς καθώς όπως επεσήμανε ο διοικητής της Τροχαίας τα ατυχήματα τα οποία γίνονται νυχτερινές ώρες οφείλονται κατά 90% στη μέθη.
Κλείνοντας, ο Ηλίας Αξιοτόπουλος πιστεύει ότι με τις ενισχύσεις από την ΟΕΠΤΑ και την υπάρχουσα δύναμη της Τροχαίας «θα ανταποκριθούμε στα καθήκοντα που υποχρεούμεθα, γιατί οφείλουμε αυτές τις ημέρες να μην έχουμε κανένα τροχαίο ατύχημα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί χωρίς καμία απώλεια».
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER