Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 13:38

Εξιχνίαση κλοπών σε ενοικιαζόμενα της Πυλίας

Γράφτηκε από την

Εξι ακόμα περιπτώσεις κλοπών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά σπίτια, που είχαν διαπράξει οι 4 Αλβανοί "ποντικοί" οι οποίοι έπεσαν στη… φάκα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τον περασμένο Αύγουστο, εξιχνιάστηκαν από την υπηρεσία.

Οι Αλβανοί τρύπωναν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας. Μέχρι τον Αύγουστο είχαν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και είχαν συλληφθεί 4 Αλβανοί, ηλικίας 35, 20, 48 και 28 ετών - οι δύο από αυτούς πεθερός και γαμπρός, που έμεναν πολλά χρόνια στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους. Στα σπίτια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας είχαν βρει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, μηχανήματα, μέχρι και... γυαλιά ηλίου, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τα 13.000 ευρώ.
Οι 6 νεότερες εξιχνιάσεις αφορούν 3 κλοπές σε σπίτια στη Γιάλοβα, το Πετροχώρι και τη Λάμπαινα του Δήμου Μεσσήνης, μετά την αναγνώριση μηχανημάτων και εργαλείων που είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους. Επίσης αφορά και 3 κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Φοινικούντα - και συγκεκριμένα την κλοπή χρηματικών ποσών 150 και 250 ευρώ από ενοίκους διαφορετικών δωματίων, καθώς και ενός ψαροντούφεκου από τρίτο δωμάτιο.