Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 18:32

Δημοτικός υπάλληλος διακινητής μεταναστών μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Εκλεινε εισιτήρια στο όνομά του από το Ιντερνετ, ερχόταν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε τσεκ-ιν και μετά έδινε την κάρτα επιβίβασης σε Σύρους και Αλβανούς οι οποίοι ταξίδευαν στο εξωτερικό με πλαστά διαβατήρια στο δικό του όνομα.

Ο λόγος για έναν 50χρονο πρώην δημοτικό υπάλληλο στο Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής, ο οποίος έχασε τη δουλειά του όταν συνελήφθη τον Αύγουστο του 2013 από την Ασφάλεια Καλαμάτας.
Ο υπάλληλος καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 12 χρόνια κάθειρξη και 50.000 ευρώ χρηματική ποινή, ενώ ο Σύρος που συνελήφθη μαζί του καταδικάστηκε ερήμην για χρήση πλαστού εγγράφου και παράνομη έξοδο από τη χώρα, σε 16 μήνες με αναστολή και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ.
Οπως κατέθεσε χθες αστυνομικός, η Ασφάλεια Καλαμάτας είχε πληροφορίες πως υπάρχει ένας Ελληνας, που συνοδεύει από την Αθήνα Σύρους και Αλβανούς στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Βγάζει εισιτήριο στο όνομά του, τους φέρνει στο αεροδρόμιο με το αυτοκίνητό του κι αφού κάνει ο ίδιος τσεκ-ιν, τους παραδίδει την κάρτα επιβίβασης. Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στις 13, 17 και 27 Αυγούστου, διαπιστώθηκε ότι τα πλαστά διαβατήρια των αλλοδαπών είχαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, καθώς και ενός Αλβανού συνεργάτη του ο οποίος διέφυγε.
Η σύλληψη του πρώην δημοτικού υπαλλήλου έγινε στις 27 Αυγούστου του 2013, όταν μια υπάλληλος του αεροδρομίου θυμήθηκε ότι το όνομα πάνω στο εισιτήριο το είχε δει ξανά και υποψιάστηκε. Αλλωστε είναι γνωστό ότι από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προσπαθούν να φύγουν αλλοδαποί με πλαστά χαρτιά, οπότε ειδοποίησε την Αστυνομία.
Μαζί με τον 50χρονο συνελήφθη και ο Σύρος που θα έφευγε εκείνη τη μέρα για το Λονδίνο.
Οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του καταδικασθέντα Ελληνα, καθώς και στο σπίτι του στην Αθήνα, βρήκαν σωρούς από έγγραφα αλλοδαπών, το γνήσιο διαβατήριο του Σύρου που θα φυγάδευε στο εξωτερικό, μαζί με το σακ-βουαγιάζ με τα ρούχα του.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι διευκόλυνε Σύρους να φεύγουν παράνομα από τη χώρα, και ισχυρίστηκε πως θα ταξίδευε ο ίδιος για το Λονδίνο για να ανοίξει ψητοπωλείο.
Ν.Κ.