Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 07:46

Μετά τις αποκαλύψεις για τη συμμορία Βλαστού: Απόηχος της έκρηξης στο ενεχυροδανειστήριο

Γράφτηκε από την

Η έκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου στην Καλαμάτα έχει ξαναμπεί στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών μετά την εξάρθρωση της συμμορίας του Βλαστού και τις αποκαλύψεις της Λίτσας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου του 2013 είχε πυροδοτηθεί εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο ενεχυροδανειστήριο που λειτουργεί στην οδό Σταδίου. Η έκρηξη είχε προκαλέσει ζημιές σε 8 μαγαζιά και 2 αυτοκίνητα. Ο… απόηχος της έκρηξης έφτασε μέχρι τη συμμορία του Βλαστού. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το “Εθνος”:
“Τον πρώην ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο και την ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου εμπλέκει έμμεσα στην κατάθεσή της η Λίτσα Βλαστού. Οπως ισχυρίζεται, το ζευγάρι πήγαινε τακτικά στη δίκη για την απαγωγή του Παναγόπουλου και μιλούσε συχνά με τον Βασίλη Στεφανάκο.
«Ρώτησα τον Π. Βλαστό αν τους ξέρει και αυτός μου απάντησε ότι ο Στεφανάκος τούς είχε δανείσει 30.000 ευρώ για να ανοίξουν "φαγητάδικο - βρώμικο", στον Κορυδαλλό». Οταν η Λίτσα είδε στις εφημερίδες ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε ανταλλακτήριο χρυσού, ιδιοκτησίας του Μητρόπουλου και της Χρονοπούλου, ρώτησε τον εξάδελφό της: «Τι δουλειά είχαν αυτοί να ανοίξουν αγορά χρυσού στην Καλαμάτα;».
Η απάντηση που έλαβε από τον Βλαστό ήταν η εξής: «Δεν πήγε καλά το "βρώμικο" και το έκλεισαν, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Είναι κουφάλες. Φαντάσου πόσο σκάρτοι είναι, που ενώ μίλαγαν συνέχεια με τον Στεφανάκο, εξαφανίστηκαν, λες και θα είχε πρόβλημα για 30.000 ευρώ ο Στεφανάκος, αφού έχει τόσα πολλά λεφτά»”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η κ. Χρονοπούλου μιλώντας για την ίδια υπόθεση σχολίασε στο protothema.gr την κατάθεση της Λίτσας.
«Καταρχήν την κυρία αυτή δεν την ξέρουμε» είπε στο protothema.gr η κυρία Χρονοπούλου. «Δεν την έχουμε δει και να την δούμε μπροστά μας δεν θα την γνωρίσουμε. Τώρα που θα καταφύγουμε στα δικαστήρια εναντίον της, θα την γνωρίσουμε» προσθέτει. Για να τονίσει: «Ουδέποτε δανειστήκαμε από τον Στεφανάκο. Υπήρξαμε συνεταίροι. Και ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την επιχείρηση. Οταν κλείνει μια επιχείρηση οι συνέταιροι αποφασίζουν από κοινού να την κλείσουν. Με τον Βασίλη τον Στεφανάκο με τον οποίο έχουμε αδερφικές σχέσεις δεν έχει καμία σχέση με το ατυχές αυτό συμβάν που συνέβη».
Στο ερώτημα, πώς και γιατί συνεργάστηκε με τον κ. Στεφανάκο, η κυρία Χρονοπούλου είπε χαρακτηριστικά ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ό,τι της απέμεινε από τον πατέρα της» τονίζοντας τις πολύ καλές οικογενειακές σχέσεις τους.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος άνθρωπος να σκεφτεί να πειράξει εμένα ή την οικογένειά μου. Θεωρώ ότι τα λόγια της ( σ.σ. Εννοεί την Ευαγγελία Βλαστού) είναι υποκινούμενα. Εχει να κάνει με τις κρίσεις των αξιωματικών, με την πολιτική κρίση και τις εξελίξεις, με το γεγονός ότι οι φάκελοι των υποθέσεων που απασχολούν την αστυνομία πρέπει να κλείνουν κάποια στιγμή. Δεν μπορεί να εμφανίζεται η κυρία και να μιλάει μετά από δυο χρόνια που έχουμε κλείσει το μαγαζί και μάλιστα μια μόλις βδομάδα πριν τις εκλογές», καταλήγει.