Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 18:21

Μεσσηνία - Ηλεία: 35 νέοι εμπλεκόμενοι στο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών

Γράφτηκε από την

Την εμπλοκή 35 ακόμη ανθρώπων με το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, αποκαλύπτουν νέες συνομιλίες.

Οι συζητήσεις στα τηλέφωνα των μελών από τις τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις δίνουν νέα στοιχεία, τόσο για τις καλλιέργειες χασίς που έκαναν οι φερόμενοι ως αρχηγοί, όσο και για νέα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", οι αστυνομικοί ξέρουν ποιοι είναι οι 10 από αυτούς τους 35, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ανθρώπους που σχεδόν όλοι ζουν στην Ηλεία. 

Χθες η συμπληρωματική δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας με τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους, κατατέθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε παραγγελία να απομαγνητοφωνηθεί όλο το υλικό, τόσο πριν από τις συλλήψεις όσο και μετά, ώστε να φανεί αν προκύπτει η ανάμειξη κι άλλων ατόμων. 

Μέσα από τους νέους διαλόγους, φαίνεται καταρχάς ακόμα πιο καθαρά η ενοχή των φερόμενων ως αρχηγών των τριών οργανώσεων, από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και το Λευκοχώρι - οι οποίοι συνεργάζονταν μεταξύ τους και "έσπρωχναν" τα ναρκωτικά στην αγορά μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι μεταξύ των 35 νέων προσώπων είναι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε καλλιέργεια χασίς, και άλλα που εμπλέκονται σε πλημμεληματικές παραβάσεις περί ναρκωτικών. Πιο αναλυτικά, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν 4 ή 5 έμποροι που συνεργάζονταν με το δίκτυο και εμπλέκονται και στις καλλιέργειες χασίς. Οι περισσότεροι όμως από τους συνολικά 35 ανθρώπους που περιλαμβάνει η συμπληρωματική δικογραφία λειτουργούσαν σαν βαποράκια. 

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία έκανε το Δεκέμβριο 20 συλλήψεις (19 Ελληνες από 20 έως 69 ετών και ένας 28χρονος Αλβανός), ενώ έγιναν πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους. Η αρχική δικογραφία περιλάμβανε ακόμη 136 άτομα, από τα οποία τα 6 κατηγορούνται ως μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά. 

Το πολυμελές δίκτυο έκανε καλλιέργεια χασίς και το διακινούσε, μαζί με ηρωίνη, κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα και Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ των συλληφθέντων, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από διάφορες περιοχές της Ηλείας, μόνο ένας απόστρατος αστυνομικός και ο γιος του είναι Μεσσήνιοι.

 

Ν.Κ.