Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 12:52

Τσιγγάνοι "ρήμαξαν" σπίτια στην περιοχή του Ξυλοκάστρου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τσιγγάνοι "ρήμαξαν" σπίτια στην περιοχή του Ξυλοκάστρου

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, 9 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. 

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις τσιγγάνοι, ηλικίας 21, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 21χρονος συνελήφθη προχθές (3.2.2015) το βράδυ, στο Ξυλόκαστρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κλοπής κατά συναυτουργία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργούς τους.

Ειδικότερα, ο 21χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, προχθές (3.2.2015) το πρωί, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, εισήλθαν σε οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντόπισαν τον 21χρονο, το βράδυ της ιδίας ημέρας και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών:

  • Την 22.1.2015, στο Ξυλόκαστρο, διέρρηξαν οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ την 29.1.2015 εισήλθαν πάλι στην ίδια οικία, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 19.11.2014 στο Ξυλόκαστρο, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  • Την 26.10.2014, στο Καμάρι Κορινθίας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν κοσμήματα, οινοπνευματώδη ποτά και προσωπικά αντικείμενα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος είχε διαπράξει ακόμη τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από την 5.12.2013 έως την 21.12.2013, στο Καμάρι Κορινθίας, διέρρηξε οικία και αφαίρεσε χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 31.1.2014, στο Ξυλόκαστρο, διέρρηξε οικία και αφαίρεσε κοσμήματα και 5 κινητά τηλέφωνα.
  • Την 16.6.2014, στο Καμάρι Κορινθίας, διέρρηξε οικία και αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
  • Την 12.12.2014, στο Ξυλόκαστρο, διέρρηξε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, οινοπνευματώδη ποτά και διάφορα αντικείμενα.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER