Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 18:25

Ερασιτέχνες βομβιστές στη χωματερή των Γιαννιτσανίκων

Γράφτηκε από την
Ερασιτέχνες βομβιστές στη χωματερή των Γιαννιτσανίκων

Εκρήξεις για το... κέφι τους έκαναν στη χωματερή Γιαννιτσανίκων δύο Καλαματιανοί, ηλικίας 26 και 19 ετών, μία 27χρονη, καθώς και μία ανήλικη, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας. 

 

Ξημερώματα προχθές οι κάτοικοι γύρω από το σκουπιδότοπο ξεσηκώθηκαν, γιατί άκουσαν εκρήξεις και κάλεσαν το "100". Το κέντρο ειδοποίησε τη ΔΙΑΣ και και με το που έφτασαν οι αστυνομικοί εκεί είδαν ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή με 4 επιβαίνοντες, οι οποίοι ετοιμάζονταν να φύγουν. Στο αυτοκίνητο ήταν ο 26χρονος μαζί με την 27χρονη φίλη του και στη μηχανή ο 19χρονος με μία 16χρονη. Ολοι προσήχθησαν στο Τμήμα και αργότερα συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αρνήθηκαν στους αστυνομικούς ότι αυτοί έκαναν τις εκρήξεις. Μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μεταλλικό κύλινδρο για τη ρίψη πυροτεχνημάτων και κροτίδων, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αυτοσχέδιος μηχανισμός συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει κάποιος από απόσταση, διάφορα υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών (θειάφι, νιτρικό κάλιο, μαγνήσιο), συνολικού βάρους 3.351,2 γραμμαρίων, πιστόλι κρότου-λάμψης με 2 γεμιστήρες και 117 φυσίγγια κρότου-λάμψης, 85 σφαίρες πολεμικού όπλου, 5 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, διόπτρα πυροβόλου όπλου, τμήμα απομίμησης μακρύκαννου πυροβόλου όπλου, τμήμα μηχανισμού σκανδάλης και κλείστρου πυροβόλου όπλου, ζυγαριά ακριβείας και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων. Σημειώνεται ότι οι εκρηκτικές ύλες και ο αυτοσχέδιος μηχανισμός θα εξεταστούν και στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, στην Αθήνα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος έχει απασχολήσει ξανά παλιότερα την Αστυνομία για κλοπές, ενώ η οικογένειά του είναι γνωστό ότι φτιάχνει κάθε Πάσχα βαρελότα, και οι Αρχές εκτιμούν ότι είχε πάει στο σκουπιδότοπο για να κάνει δοκιμές. Στον ίδιο και την 27χρονη φίλη του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα, για τα πράγματα που οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι τους. Χθες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, όπως και ο 19χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οσο για την ανήλικη, αυτή αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα Καλαμάτας και δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της.

 

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος είχε συλληφθεί ξανά τον Οκτώβριο του 2013 όταν ήταν μαθητής Λυκείου, γιατί μαζί με τρεις ακόμα συμμαθητές του φωτοτύπησαν 20ευρα και ψώνισαν με αυτά από ψιλικατζίδικο στην Καλαμάτα. 


NEWSLETTER