Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 12:40

5 νεκροί σε τροχαία τον περασμένο μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
5 νεκροί σε τροχαία τον περασμένο μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συνολικά 32 τροχαία δυστυχήματα που έγιναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον περασμένο Ιανουάριο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Τον ίδιο μήνα, στα πιο πάνω τροχαία, τραυματίστηκαν σοβαρά 3 άνθρωποι και άλλοι 41 ελαφρά.

Κατ’ αντιστοιχία με τον ίδιο μήνα, πέρυσι, ο αριθμός των τροχαίων είναι ίδιος -αναφέρεται στην ανακοίνωση-, ωστόσο οι νεκροί τον Ιανουάριο του 2014 ήταν 3, οι σοβαρά τραυματίες 4 και οι ελαφρά τραυματισμένοι 31.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι τα κυριότερα αίτια των τροχαίων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα ήταν, αντικανονικό προσπέρασμα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ολισθηρότητα του οδοστρώματος, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Φέτος τον Ιανουάριο, συνεχίζει η ανακοίνωση, συγκροτήθηκαν 428 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.186 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 226 παραβάσεις. 

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.029 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 1.271 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 75 για μη χρήση κράνους, 164 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 191 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 56 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 38 για παραβίαση σηματοδότη, 168 για ΚΤΕΟ, 25 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 2 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 11 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, 10 για αντικανονικούς ελιγμούς, 5 για παραβίαση προτεραιότητας και 10 για αντικανονικό προσπέρασμα.


NEWSLETTER