Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 19:18

Εξιχνιάστηκαν 2 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε Πυλία και Γορτυνία

Γράφτηκε από την
Εξιχνιάστηκαν 2 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε Πυλία και Γορτυνία

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη, χθες (9.2.2015) το βράδυ, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 3 άτομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, ο 39χρονος, μαζί ακόμη 3 συνεργούς του, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:

  • Την 12.6.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Πετροχώρι του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
  • Νυχτερινές ώρες της 14/15.6.2013, στο Καρδαρίτσι του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Ο 39χρονος με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για τον εντοπισμό των συνεργών του 39χρονου και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER