Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 08:07

12 Αλβανοί έκλεβαν και λήστευαν στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
12 Αλβανοί  έκλεβαν και  λήστευαν στην Πελοπόννησο

Ενα αυτοκίνητο από εξοχικό σπίτι στη Λογγά είχαν κλέψει στις αρχές του καλοκαιριού του 2013 Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι κατηγορούνται για 2 ληστείες, 16 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα, σε σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς και 11 κλοπές οχημάτων στην Αρκαδία και την Ακράτα Αχαΐας.

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι Αλβανοί να είχαν διαπράξει κλοπές και στη Μεσσηνία, αν και μέχρι χθες δεν είχε προκύψει κάτι σίγουρο. Πρόκειται για 12 Αλβανούς, που σε βάρος τους η Ασφάλεια Τρίπολης σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται άγνωστος αριθμός συνεργών τους, τους οποίους οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν ποιοι είναι. 

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση οι 12 κατηγορούμενοι φέρονται να έκλεψαν χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις 35.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι 12 Αλβανοί είναι ηλικίας από 24 έως 49 ετών και όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2012 έως και το Νοέμβριο του 2014, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα.

Το αυτοκίνητο από τη Λογγά έκλεψαν το διάστημα μεταξύ 1 Μαΐου έως 7 Ιουνίου του 2013, από ένα εξοχικό. Οι δράστες το παράτησαν στο 33ο χλμ. της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου, στις 7 Ιουνίου. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα αυτοκίνητα τα έκλεβαν και τα χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, καθώς και για να μεταφέρουν με αυτά τα κλοπιμαία. Επειτα τα εγκατέλειπαν σε ερημικές τοποθεσίες - ενώ από τα 11 κλεμμένα αυτοκίνητα έχουν βρεθεί εγκαταλειμμένα τα 9. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τη δράση τους στη Μεσσηνία, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να αποκλείεται. Μάθαμε ακόμη ότι δρούσαν κυρίως τη νύχτα και μπούκαραν σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν, παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες.


NEWSLETTER