Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 16:18

Οι προτεραιότητες του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι προτεραιότητες του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλου

Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη δίνει βαρύτητα ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος. Σε δήλωσή του στην "Ε" με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, τονίζει την ανάγκη βελτίωσης και αναβάθμισης των σχέσεων μεταξύ Αστυνομίας και πολίτη. Επίσης, υπογραμμίζει ότι για το έργο της Αστυνομίας είναι πολύ σημαντικό ο αστυνομικός να ελέγχεται, αλλά και να επιβραβεύεται.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, οι βασικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το άμεσο μέλλον στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είναι: Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάθε μορφής (μικροεγκληματικότητα, οργανωμένο έγκλημα κ.λπ.), της διακίνησης ναρκωτικών και της καλλιέργειας χασίς. Η προστασία ανηλίκων. Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Και τέλος, η οδική ασφάλεια.

Οι στόχοι αυτοί είναι εναρμονισμένοι -αλλά προσαρμοσμένοι στα τοπικά δεδομένα- με όσα έχει θέσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντεγκληματική πολιτική 2010-2014 που έχει στρατηγικό στόχο μια "σύγχρονη αποτελεσματική Αστυνομία, κοντά στον πολίτη".

Οσον αφορά το αστυνομικό προσωπικό, ο Βασ. Γεωργακόπουλος σημειώνει πως "για να υλοποιηθούν τα σχέδια δράσης σε έναν οργανισμό και δη αστυνομικό, πρωταρχικό ρόλο παίζει ο παράγοντας άνθρωπος. Ετσι, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το προσωπικό να πιστέψει στην αποστολή του και να εργαστεί για την επίτευξη των στόχων, επιβραβεύοντας κι επαινώντας το έργο του, αλλά ελέγχοντας παράλληλα οποιαδήποτε παρέκκλιση των Κανονιστικών Διατάξεων και Νόμων, που αμαυρώνουν την εικόνα του Σώματος και γκρεμίζουν την προσπάθεια του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού".

Ακόμη, ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας δίνει ιδιαίτερη σημασία "στην πρόθυμη, έγκαιρη και ουσιαστική εξυπηρέτηση και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη".

 

Κ.Δ.

Σχόλια  

0 # Κώστας 08-04-2011 15:31
Ενας απο τους καλυτερους Αξιωματικούς που διαθέτει αυτήν την στιγμή η Ελληνική Αστυνομία.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER