Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 08:08

Έκλεψαν αυτοκίνητο από την Ελαία, επειδή το πρώτο έμεινε από βενζίνη

Γράφτηκε από τον
Έκλεψαν αυτοκίνητο από την Ελαία, επειδή το πρώτο έμεινε από βενζίνη

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Τριφυλίας και της νότιας Ηλείας με κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις από άγνωστους κακοποιούς.

Μάλιστα το ένα από τα αυτοκίνητα που εκλάπησαν από το χωριό Ελαία βρέθηκε χθες το πρωί φουνταρισμένο στην λίμνη του Καϊάφα από ψαράδες της περιοχής.
Η δράση των άγνωστων κακοποιών φαίνεται να ξεκίνησε πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης από την περιοχή των Κρεστένων από όπου έκλεψαν ένα λευκό αγροτικό αυτοκίνητο. Οπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, διέρρηξαν και δύο εκκλησίες της περιοχής. Από εκεί φαίνεται ότι κατευθύνθηκαν προς την Μεσσηνία συνεχίζοντας τις διαρρήξεις τους, αφού άνοιξαν μια καντίνα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Καλού Νερού – Τσακώνας κοντά στην διασταύρωση του Καλού Νερού.
Οπως όλα δείχνουν, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για την Ηλεία, το αυτοκίνητο έμεινε από βενζίνη μεταξύ Αϊ-Γιαννάκη και Ελαίας. Αυτό όμως δεν τους έκανε να χάσουν την ψυχραιμία τους.  Πήγαν με τα πόδια μέχρι την Ελαία -που ήταν και σχετικά κοντά- και από εκεί έκλεψαν δεύτερο αγροτικό αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών. Μάλιστα το αυτοκίνητο αυτό ανήκει στην οικογένεια του προέδρου του χωριού Αρη Σκλάβου. Οπως μας είπε ο ίδιος, περίπου στις 2 παρά τέταρτο άκουσε ένα κορνάρισμα πιθανότατα από το βραχυκύκλωμα των καλωδίων που είχαν κάνει οι διαρρήκτες για να βάλουν εμπρός το αυτοκίνητο. Κοιτάζοντας από το παράθυρο είδε το αγροτικό τους αυτοκίνητο να κινείται και να εξαφανίζεται με μεγάλη ταχύτητα. Βλέποντάς το να παίρνει κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, κατέβηκε από το σπίτι και με το δικό του αυτοκίνητο κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία.
Οι άγνωστοι δράστες όμως φαίνεται ότι με το δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο πήγαν μέχρι το σημείο που τους είχε μείνει το πρώτο, μεταφόρτωσαν τα κλοπιμαία και κινήθηκαν και πάλι προς την Ηλεία. Χθες το πρωί το δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητο από την Ελαία βρέθηκε μέσα στην λίμνη του Καϊάφα από ψαράδες της περιοχής οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές. Στην συνέχεια ανασύρθηκε από την Πυροσβεστική και αφού ερευνήθηκε από την Αστυνομία παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER