Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:56

Συνελήφθη και ο 19χρονος Αλβανός για την επίθεση με πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Συνελήφθη και ο 19χρονος Αλβανός για την επίθεση με πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι πλέον και το πέμπτο άτομο από την ομάδα των νεαρών, που κατηγορούνται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας έσπασαν για πλάκα με πέτρες τα τζάμια του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης.

 

Χθες συνελήφθησαν 4 νεαροί Καλαματιανοί, ενώ λίγο αργότερα τελικά συνελήφθη και ο 19χρονος Αλβανός, που αναζητείτο για την ίδια υπόθεση.

 

Οι νεαροί άρχισαν να πετροβολούν το Τμήμα γύρω στις 2 χθες τα ξημερώματα. Μέσα στο Α.Τ. ήταν οι αστυνομικοί της βάρδιας, οι οποίοι άκουσαν πρώτα τα μηχανάκια να μαρσάρουν και μετά τις πέτρες να χτυπούν πάνω στα τζάμια. Από τον πετροπόλεμο ένα τζάμι ράγισε και πέταξε και ο σοβάς στον τοίχο της εισόδου. Λίγο μετά συνελήφθη ο 21χρονος, ο οποίος σύμφωνα με το δικηγόρο του Αγγελο Βλαχονικολό παραδόθηκε μόνος του στους αστυνομικούς της Μεσσήνης. Ακολούθησε η σύλληψη των άλλων τριών στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ασφάλειας. 

Οπως μάθαμε και οι πέντε ξεκίνησαν με τα μηχανάκια από την Καλαμάτα και πήγαν στη Μεσσήνη, αν και όπως είπε ο συνήγορος στην "Ε" δεν ήταν μια παρέα. Ο εντολέας του γνώριζε τον έναν 18χρονο, ενώ όπως λέει με τους άλλους βρέθηκαν πρώτη φορά και ο ένας παρακίνησε τον άλλον. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η μόνη σχέση που υπάρχει με τη Μεσσήνη είναι ενός από τους συλληφθέντες, ο οποίος έχει συγγενείς στην πόλη, ενώ ένας ακόμα κατάγεται από χωριό του Δήμου Μεσσήνης. Από τους τέσσερις, ο 21χρονος έχει σταθερή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και ισχυρίζεται ότι ήταν μια απερισκεψία, γι' αυτό και σύμφωνα με το δικηγόρο του πήγε και παραδόθηκε. Να σημειωθεί ότι όπως όλα δείχνουν πίσω από τον πετροπόλεμο στο Τμήμα δεν υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί ή άλλοι λόγοι, που θα μπορούσαν να το εξηγήσουν. Μάλιστα κάποια πρώτη πληροφορία η οποία ανέφερε ότι υπήρχαν κάποια προηγούμενα ενός ή δύο με την Αστυνομία, προέκυψε στη συνέχεια πως ήταν απλά μια παράβαση του ΚΟΚ.  

Οι νεαροί οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας και αύριο θα περάσουν από αυτόφωρο με την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER