Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 19:27

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τίναξε στον αέρα την καφετέρια στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από την
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τίναξε στον αέρα την καφετέρια στο Ασπρόχωμα

Αυτοσχέδιος ήταν ο  εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι σε καφετέρεια στο Ασπρόχωμα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και σοβαρές ζημιές.

 

Η έκρηξη έγινε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Η έρευνα κινείται προς κάθε κατεύθυνση από την Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ το φυτίλι και τα θραύσματα του μηχανισμού έχουν πλέον τεθεί στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

 Το κατάστημα, το οποίο ήταν κλειστό λόγω της περασμένη ώρας, υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ φθορές προκλήθηκαν και σε γειτονικά κτήρια: Τζαμαρίες έσπασαν, τραπεζοκαθίσματα εκσφενδονίστηκαν μέχρι το οδόστρωμα και η εθνική οδός  γέμισε κομμάτια από αντικείμενα.

Αμέσως μετά την εκκωφαντική έκρηξη περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία, ενώ στο σημείο πέρα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που απέκλεισαν κι ερεύνησαν το χώρο έσπευσε και η Πυροσβεστική.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος  που έφτασε λίγη ώρα αργότερα,  δεν πίστευε αυτό που είχε συμβεί. Είπε μάλιστα στους αστυνομικούς  πως δεν έχει προηγούμενα με κανέναν και πως δεν έχει δεχτεί καμία απειλή.

Η επόμενη μέρα  ξεκίνησε με την έρευνα των πυροτεχνουργών και της σήμανσης, φανερώνοντας τη μεγάλη καταστροφή αλλά και τα σημάδια του εκρηκτικού μηχανισμού.

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας εξετάζοντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα,  ενώ από τη μεριά τους οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν περισσότερη αστυνόμευση καθώς όπως λένε η περιοχή τους είναι έρμαιο της παραβατικότητας.


NEWSLETTER