Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 15:16

3 χρόνια στους Σενεγαλέζους καβγατζήδες των Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον

Βαριά έπεσε η καμπάνα του αυτόφωρου δικαστηρίου Κυπαρισσίας στους 3 Σενεγαλέζους που το βράδυ της Παρασκευής ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς, και επιβλήθηκε συνολικά στον καθένα τρία χρόνια φυλάκισης, με δυνατότητα έφεσης η οποία έχει ανασταλτική ισχύ.

Για πρωτοφανή αγριότητα και επιθετικότητα εναντίον τους έκαναν λόγο οι αστυνομικοί που το βράδυ της Παρασκευής προσπάθησαν να τους κάνουν έλεγχο, αφού είχαν ειδοποιηθεί από υπάλληλο περιπτέρου ότι είχαν γίνει πιεστικοί, ζητώντας μια κάρτα τηλεφώνου χωρίς να θέλουν να την πληρώσουν. Οπως μάλιστα τόνισαν στις καταθέσεις τους, από την πρώτη στιγμή οι 3 αλλοδαποί φέρθηκαν επιθετικά εναντίον τους με βρισιές και παράλληλα τους απωθούσαν. Από τις 11 το βράδυ μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα προσπαθούσαν να τους οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα και το κατάφεραν αφού προηγουμένως ήρθαν ενισχύσεις και από την Κυπαρισσία. Σημείωσαν δε ότι έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί όταν πήγαν να οδηγήσουν τον πρώτο από αυτούς στο περιπολικό, τους χτύπησαν και μάλιστα έπεσαν στο δρόμο, ενώ τελικά η προσαγωγή τους έγινε με τη βοήθεια και πολιτών. Ο διοικητής του Α.Τ. Φιλιατρών τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ανέφεραν ότι και στο αστυνομικό τμήμα ήταν σε κατάσταση αμόκ και επιθετικοί σπάζοντας καρέκλες, κλοτσώντας γραφεία και πόρτες, ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν και την σιδερένια πόρτα του κρατητηρίου. Σταμάτησαν να κλοτσάνε και να σπρώχνουν την πόρτα μετά τις 8 το πρωί, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ ηρέμησαν το μεσημέρι και αφού είχαν μεταφερθεί στα κρατητήρια της Καλαμάτας.

Από την πλευρά τους οι 3 αλλοδαποί, που είχαν χαρτιά παραμονής στη χώρα μας, ζήτησαν συγγνώμη για ό,τι έγινε, τόνισαν ότι οι αστυνομικοί τούς επιτέθηκαν, δεν είχαν πρόθεση να κλέψουν τίποτα από το περίπτερο, αλλά και ότι είχαν πιει λίγο παραπάνω.

Κ.Μπ.