Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 12:25

Μείωση ποινής για ναρκωτικά και όπλο σε κατηγορούμενο από τη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Μείωση ποινής για ναρκωτικά και όπλο σε κατηγορούμενο από τη Μεσσήνη

Σε 3 χρόνια και 3 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ένας Νησιώτης, για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο μείωσε κατά 1 χρόνο την πρωτόδικη ποινή του κατηγορούμενου, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 6 Οκτωβρίου του 2012: Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από έρευνα στο σπίτι και το οικόπεδό του, είχαν βρει διάσπαρτα ναρκωτικά και γλάστρες με χασίς, καθώς και ένα γεμάτο πιστόλι με 7 σφαίρες. 

Συγκεκριμένα, μέσα στο σπίτι του, σε αγροτική περιοχή έξω από τη Μεσσήνη, βρέθηκαν 6 γραμμάρια χασίς πάνω στον απορροφητήρα της κουζίνας, μισό γραμμάριο κοκαΐνη σε ένα κουτί στο τζάκι, μια ζυγαριά ακριβείας, ένας τρίφτης με υπολείμματα χασίς, καθώς και το πιστόλι. 

Στην αυλή οι αστυνομικοί βρήκαν 7 γλάστρες με ένα χασισόδεντρο μέσα στην καθεμία, ύψους έως 10 πόντους, ενώ στην αποθήκη ανακάλυψαν 4 ακόμη γλάστρες με ισάριθμα φυτά ύψους έως 40 πόντους. Επίσης, σε ένα ξύλινο τελάρο βρέθηκαν φυτεμένα 31 δενδρύλλια χασίς μέχρι 30 πόντους - ενώ 2 μεγάλα χασισόδεντρα, το ένα 2,5 και το άλλο 3 μέτρα, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί ανάμεσα στις ντοματιές στο περιβόλι του κατηγορούμενου, μαζί με 1,5 γραμ. χασίς. Λίγο πιο πέρα υπήρχαν 5 ξεροί κορμοί από χασισόδεντρα που, σύμφωνα με τον αστυνομικό που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος τα είχε πετάξει εκεί από καλλιέργεια στην οποία είχε ήδη ολοκληρώσει τη... συγκομιδή. Μάλιστα ο μάρτυρας εκτίμησε ότι τόσο οι ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, όσο και το χασίς από τις νέες καλλιέργειες, θα κατέληγαν προς πώληση. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι χρησιμοποιούσε επί χρόνια χασίς και το φύτεψε για δική του χρήση, γιατί ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Απαντώντας σε ερώτηση για το πιστόλι, είπε ότι το είχε για την προστασία της γυναίκας του, επειδή μένουν στην ερημιά και είναι απροστάτευτη απέναντι στους επίδοξους κλέφτες. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER