Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 08:39

Συνελήφθησαν οι 3 ληστές, που "χτυπούσαν" ηλικιωμένους στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται πλέον από χθες το πρωί οι 3 θρασύτατοι ληστές, που "χτυπούσαν" ηλικιωμένους στη Χώρα και στο Αμπελόφυτο Μεσσηνίας.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς 42, 29 και 23 ετών, δύο εκ των οποίων είναι παράνομα στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν στο σπίτι τους στη Χώρα Μεσσηνίας και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, 4 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων (σε Χώρα και Αμπελόφυτο), καθώς και για 6 ακόμα κλοπές στην περιοχή της Χώρας.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι τους κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν μαχαίρια, γάντια, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία συνδέονται με τις ληστείες για τις οποίες κατηγορούνται.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες στη Μεσσηνία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έξι (6) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, χθες (28.3.2015), στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42, 29 και 23 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και για παράβαση των Νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι προαναφερθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους «στόχους» τους εισέρχονταν σε οικίες από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω έχουν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:

• Την 16.3.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

• Την 24.3.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, εισήλθαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

• Την 27.3.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή βίας, αφαίρεσαν χρήματα και κόσμημα.

• Την 27.3.2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, εισήλθαν σε οικία που διέμεναν δύο (2) ηλικιωμένοι ημεδαποί και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.

• Την 18.3.2015 και την 21.3.2015, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που διέμεναν οι ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• Τρία (3) μαχαίρια.

• Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

• Το χρηματικό ποσό των -85- ευρώ.

• Ηλεκτρονικός υπολογιστής.

• Διαρρηκτικά εργαλεία.

• Τέσσερα (4) ζευγάρια γάντια.

• Κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ όπως προέκυψε διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή  περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.".