Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 08:02

Καλαμάτα: 90.000 δόσεις ηρωίνης από 21 ντίλερ

Γράφτηκε από την

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης 90.000 δόσεων ηρωίνης εξιχνίασε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν τουλάχιστον 21 άτομα για διακίνηση ηρωίνης στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα.

Οι περισσότεροι συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση που έγινε στον καταυλισμό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κρατούνται τουλάχιστον 14 τσιγγάνοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε καβάτζες έξω από τον καταυλισμό και ότι τα διακινούσαν παιδιά για να μην πιάνονται οι έμποροι. Αγοραστές δεν ήταν μόνο Μεσσήνιοι αλλά και κάτοικοι των γειτονικών νομών που πήγαιναν στον καταυλισμό για να πάρουν τη δόση τους. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι έρχονταν πολλοί από την Τρίπολη για να ψωνίσουν ηρωίνη από την Καλαμάτα.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει την διακίνηση 9 κιλών ηρωίνης τον τελευταίο χρόνο που παρακολουθούσε στενά την περιοχή. Μεταξύ άλλων στην υπόθεση εμπλέκονται και δεκάδες αγοραστές που θα κληθούν για προανάκριση σύντομα. Επίσης εμπλέκονται άτομα από το Ζεφύρι Αττικής που έστελναν την ηρωίνη στη Μεσσηνία. Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 Μαρτίου είχε συλληφθεί στα διόδια Αρφαρών μια 39χρονη με 1 κιλό ηρωίνης (φωτογραφία). Η σύλληψη εκείνη και άλλες πολλές που έχουν γίνει κοντά στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα αναμένεται να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που θα σχηματιστεί, καθώς οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τις δύο εγκληματικές οργανώσεις.

Η 39χρονη έφερνε από την Αθήνα στην Καλαμάτα 973 γραμμάρια μαύρης ηρωίνης και συνελήφθη στα διόδια των Αρφαρών. Θα άφηνε τα πακέτα που κουβαλούσε με το αυτοκίνητο έξω από την πόλη και θα επέστρεφε στην Αθήνα για να πληρωθεί 300 ευρώ. Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας την συνέλαβε σε μπλόκο που είχε στηθεί μετά από πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο Peugeot μετέφερε ηρωίνη. Οι αστυνομικοί ήξεραν μόνο τι αυτοκίνητο οδηγεί ο μεταφορέας και τον αριθμό της πινακίδας και αυτά μια ώρα πριν την σύλληψη. Οταν η 39χρονη σταμάτησε στο σήμα τους δεν τους εξέπληξε ότι ήταν γυναίκα, αφού τα ναρκωτικά συνηθίζουν να μεταφέρουν άτομα που δεν κινούν υποψίες. Το αυτοκίνητο έγινε φύλλο και φτερό και οι αστυνομικοί βρήκαν την ηρωίνη κρυμμένη στο φίλτρο του αεραγωγού της καμπίνας, καθώς και ένα βραχάκι 0,2 γραμ. στο πατάκι του οδηγού. Η μεγάλη ποσότητα ήταν χωρισμένη σε δύο πακέτα των 500 γραμ. και 473 γραμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” η συλληφθείσα δεν ερχόταν πρώτη φορά στην Καλαμάτα για να αφήσει πακέτο με ηρωίνη και να φύγει. Οι ίδιες πηγές λένε πως δούλευε ως μεταφορέας για λογαριασμό τσιγγάνου εμπόρου ναρκωτικών από το Μενίδι. Στην Καλαμάτα δεν ήξερε ποιος θα έπαιρνε το πακέτο, καθώς η ίδια δεν ερχόταν σε επαφή με τους αγοραστές κι ούτε έχει σχέση ή δεσμούς με τη Μεσσηνία. Οπως μάθαμε, μένει στον Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα και είναι άνεργη. Στο σπίτι της έκανε έρευνα το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και βρήκε μικροποσότητα χασίς και μια μηχανική ζυγαριά. Παράλληλα οι αστυνομικοί έψαξαν τον τσιγγάνο έμπορο ναρκωτικών στο σπίτι του στο Μενίδι. Ομως είχε εξαφανιστεί και καταζητείται, ενώ στην έρευνα που έκαναν δεν βρήκαν ναρκωτικά.