Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 20:35

Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου: Ρουμάνος προσπάθησε παρανόμως να βγάλει από τη Ελλάδα 4 Αφγανούς

Γράφτηκε από την
Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου: Ρουμάνος προσπάθησε παρανόμως να βγάλει από τη Ελλάδα 4 Αφγανούς

Συνελήφθη χθες (5.4.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής, ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και διευκόλυνση εξόδου τους από τη  χώρα. 

 

Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 16 έως 25 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο από αυτούς στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Ειδικότερα, χθες (5.4.2015) το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (διόδια Καλαμακίου), αστυνομικοί του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, πραγματοποίησαν έλεγχο, σε  Ι.Χ.Φ. όχημα, με Ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας, που οδηγούσε ο 53χρονος.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο χώρο φόρτωσης του οχήματος, διαπίστωσαν ότι ο 53χρονος μετέφερε παράνομα τους 4 μετανάστες και διευκόλυνε με τον τρόπο αυτό, την έξοδό τους από τη χώρα.

Κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το παραπάνω φορτηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ σε βάρος των δύο μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. 


NEWSLETTER